Головна  →  Новини  →  3 лютого 2016

Новорічна естафета, пройдена роками

Минулого року, після 30-тирічної перерви, комітетом мікрорайону «Селище Водогін, хутори Микільський та Редьки», який очолює Вікторів Василь Григорович, була відновлена добра традиція водогонців: після зустрічі Нового року в родинному колі виходити до Новорічної ялинки і святкувати всією громадою. В ніч з 31 грудня 2015 на 1 січня 2016 року голова комітету мікрорайону передав естафету новорічного факелу молодому поколінню з наказом пронести сяйво естафети через життя поколінь.

Цього разу мікрорайон замиготів різнобарвними вогнями та новими іграшками завдяки підтримці депутата Київської міської  ради Ольги Веремеєнко, яка активно брала участь у проведенні свята. Спільні зусилля водогонців та команди депутата перетворили центр мікрорайону на дивовижну казку; всі справді опинилися в гостях у Діда Мороза та Снігуроньки, які принесли у своєму великому мішку море позитиву та новорічного настрою: вдало запалювали публіку, вітали дітей біля ялинки, грали з ними в ігри, створюючи казку, сповнену добра та миру. В ролі казкових героїв чудово дебютували Кононова Наталія та Булах Сергій. Вони були неповторні!

Неймовірну атмосферу, домашню гостинність та підготовку свята забезпечила Кіщук Наталія Степанівна, секретар комітету мікрорайону. Розробивши сценарій та вибухові конкурси, що прийшли до смаку публіці, вона, немов та голубка, піклувалася про кожного, хто завітав на свято, ніхто не залишився без уваги. Підставила своє плече в підготовці свята та активно співпрацювала з публікою і Терещенко Світлана Миколаївна. А знаменитий веселий хоровод, як потічок щасливої миті, організувала та повела  за собою  директор театру юного глядача «Теремок» Світлана Олександрівна.

Конкурси, вікторини, танці, змагання в швидкості, що щедро віддячувалися подарунками, - таким було свято на Водогоні. Всі учасники брали активну участь у святі, кожний зміг проявити себе як найкраще: неймовірні танцівники, дзвінкоголосі співаки, талановиті артисти. Незважаючи на пізній час, біля ялинки були від малечі до сивочолих дідусів і бабусь. Місце в цій програмі знайшлось для всіх. На жаль, мало цього року на святі було молодиків, адже багато хто з них знаходиться далеко від домівок - захищає на сході свободу, цілісність і незалежність України. Але деяким бійцям пощастило у відпустці зустріти Новий рік у родинному колі та з друзями, тому вони із задоволенням приєднались до святкування біля головної ялинки Водогону.

Всю ніч лунала на селищі гарна та запальна музика,  яка настільки захопила людей, що ніхто не помітив, як швидко промчав час. І це завдяки молодому подружжю - Олександру і Тетяні Паліям, які озвучили новорічне свято.

1 січня, під ранок, з гаслом: «Ми пронесемо факел поколінь  в наших   серцях» водогонці увійшли в Новий 2016 рік. До речі, якщо вірити давній притчі, то вогонь – головний господар. Він оголює душу людини, очищує думки, піднімає настрій. На святі ж майстерно вправлявся з вогнем наш співмешканець Марінич Сергій. Це свято надовго залишиться в пам’яті громади.

Не оминули містечко і різдвяні свята. Факел покоління передали вже найменшим мешканцям. В ніч з 6 на 7 січня край залунав піснею. Весело святкувати Різдво, співаючи колядки, незгасима традиція ДВС. Цей обряд передається від батька до сина, від матері – дочці. Тож останніми роками вулицями селища та у домівках лунають українські колядки. Цікаво спостерігати, вийшовши у різдвяну ніч, за маленькими співучими талантами, які тягнуть за собою величезні пакунки з солодощами і щиро радіють.

Завдяки ініціативі та спільним зусиллям комітету мікрорайону та мешканцями Водогону, вдалося влаштувати чудові свята, зібратися всією громадою в одну велику родину, та відродити традиції українського народу, чим завжди славилася наша земля.

                                                     Ведуча Новорічного свята, мешканка Водогону

                                                     Гергель Дар’я
  
 
 
 
 
 
 
 
Перейти до спискуВерсiя для друку