КМДА Київська міська державна адміністрація


2 грудня 2015

Наша безпека в наших руках

   Керівник ОСН «Комітет мікрорайону

 
«Селище Водогін, хутори Микільський та Редьки»
 
Василь Вікторів

   На минулому тижні Органом самоорганізації населення «Комітет мікрорайону «Селище Водогін, хутори Микільський та Редьки» сумісно з відділом з питань надзвичайних ситуацій та відділом з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю Оболонської РДА, які очолюють Гомон О.В. та Тюкачова О.Ю., була проведена конференція, де розглядалися питання військово-політичного стану на Сході України, підняття рівня військово-патріотичного виховання молоді і заходи щодо цивільного захисту населення та підготовки укриттів на випадок надзвичайних ситуацій на території мікрорайону.

   Порядок денний формувався тривалий час. Тимчасове перемир’я на Донбасі змінило настрої людей, настав час деякого заспокоєння. Якщо з початку ми на порядок денний виносили тільки питання про заходи щодо цивільного захисту населення, то з часом виявилось, що це питання не було б сприйнято так, як цього потребує більш глибокий аналіз сьогоднішньої обстановки. Корективи в порядок денний внесли й ті обставини, що саме в цей час у відпустці перебували учасники бойових дій на Донбасі – мешканець Водогону Богдан ЛИКО і наш оберіг, командир добровольчого батальйону ОУН Микола КОХАНІВСЬКИЙ, який свого часу допоміг відстояти інтереси водогонців, не давши знищити лісопаркову зону. Це відомі і шановані громадою постаті.

   Саме ці обставини наштовхнули нас на розгляд у першій частині порядку денного питання про ситуацію на Сході України, і разом з цим, обговорити завдання щодо підвищення рівня військово-патріотичного виховання молоді та підвищення відповідальності, пильності і готовності дорослого населення, всіх установ і закладів до цивільного захисту.

        В своїх доповідях наші ветерани акцентували увагу на тому, що військово-політичний стан на Сході України продовжує бути небезпечним. Обстановка настільки напружена і суперечна, що кожної хвилини може прийняти найгостріший поворот. Терористичні угрупування та їх найманці як недотримувались, так і недотримуються  мирних Мінських угод, постійно обстрілюють позиції наших військ і мирне населення, провокуючи на відновлення повномасштабних бойових дій. В країні діють терористично-диверсійні групи, тому підстав для заспокоєння немає. Закликали громаду бути постійно готовими дати відсіч любому прояву агресії з боку ворога.

   З болем в душі відмітили, що високий патріотичний підйом, який вирує в свідомості і серцях більшості людей, є не що інше, як генетичний прояв в прагненні до свободи і незалежності української  нації, а з боку держави робота по вихованню патріотизму є ще недостатньою.    В суспільстві мають місце ганебні  пацифістські настрої, що притупляє пильність і готовність людей до опору агресивним діям ворога.

   Але основна увага була зосереджена на формах і методах роботи з військово-патріотичного виховання молоді, прищеплення любові до Батьківщини, рідної мови, культурної спадщини, готовності стати на захист своєї держави. Доповіді ветеранів об’єднали аудиторію в єдиний живий організм.

   Слово для виступу взяли учасники бойових дій, які повернулися з фронту, Олександр БЄЛІК та Дмитро БОЙКО. Вони підтримали пропозиції доповідачів щодо посилення військово-патріотичного виховання, і запропонували запровадити в старших класах школи уроки мужності та на громадських засадах проводити роботу з вивчення військової справи.

   З пропозицією щодо розвитку воєнно-прикладних видів спорту, надання допомоги місцевій молоді в організації спортивних секцій і проведенні в них занять виступила член Комітету мікрорайону, завуч однієї  з дитячих спортивних шкіл міста Флоріанна ХАБІНА.

   Голова ініціативної групи по створенню молодіжної громадської організації «Батьківщина молода» Олександра  БАРЕЙША зосередила увагу на вивченні і популяризації сучасного патріотичного руху «За гідність, свободу і незалежність України». Вона зауважила, що перш за все треба знати і шанувати земляків, які брали участь у Революції Гідності та відстоюють свободу і незалежність країни на Сході в боротьбі з російськими окупантами. Запропонувала створити в центрі селища галерею воїнів-героїв - учасників АТО та допомогти зробити  в школі вітражі-стенди під рубрикою «Наші  випускники захищають Вітчизну на фронтах Донбасу».

   Також прозвучали пропозиції стосовно сумісної діяльності підрозділів ОУН, цивільного корпусу «Азов», Оболонського відділення правого сектору та військових частин, що дислокуються на території мікрорайону, щодо створення програми з військового вишколу молоді, про створення осередку Українського козацтва, закріпленню практики підготовки юних козаків в проекті патріотичного виховання дітей та підготовки до воєнно-патріотичної гри «Джура».

Член Комітету мікрорайону директор дитячого театру «Теремок» Світлана ГРИГОРИШИНА зауважила, що патріотизм потрібно виховувати змалечку, тому в план занять в театрі «Теремок» будуть  внесені зміни з ухилом на патріотичне виховання. Також в плані заходів щодо цивільного захисту населення запропонувала укриття на базі театру «Теремок», що знаходиться в підвальному приміщенні будинку 13/1, на вул. Дніпроводській, для  дітей віком до 12 років.

   Одним словом, були підняті глибинні пласти в роботі по воєнно-патріотичному вихованню.

   Про заходи щодо цивільного захисту населення та підготовки укриттів на випадок надзвичайних ситуацій з доповіддю виступив начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій Оболонської РДА Олександр ГОМОН.

В своїй доповіді зупинився на першочергових завданнях Комітету мікрорайону,  ЖЕД, активу мікрорайону на плануванні та підготовці до проведення заходів щодо готовності до дій в умовах надзвичайних ситуацій, протидіям будь-яких прояв агресії, дій диверсійних та терористичних груп, нападу з повітря та наземних засобів враження.

   Для ефективності роботи в умовах надзвичайних ситуацій запропонував створити при Комітеті мікрорайону комісію з попередження та ліквідації наслідків з надзвичайних ситуацій. При комісії  організувати роботу штабу з  цивільного захисту населення. Завданням штабу з цивільного захисту населення вважати створення ланок: з оповіщення та зв’язку, з обслуговування найпростіших укриттів, пожежогасіння, забезпечення евакуації, наданню медичної допомоги, охорони громадського порядку.

    Увагою були охоплені всі установи та заклади мікрорайону, не обійшли і непрацююче населення. З ними заплановано провести цикл планових теоретичних і практичних занять в умовах надзвичайних ситуацій.

    Довгоочікуваним і бажаним був виступ нашої Берегині – уже депутата Київради, Ольги ВЕРЕМЕЄНКО. В своєму виступі вона підкреслила, що обрання її депутатом Київради - це не кінцевий результат нашої сумісної роботи, це в жодному разі не фініш, це старт на шляху до великих перемог у виконанні наших зобов’язань. Враховуючи віддаленість Водогону від міста при Комітеті мікрорайону буде створено громадську приймальню, де ми зможемо разом обговорювати і планувати наші спільні дії по розвитку мікрорайону.

   Після прийняття постанови і оголошення конференції закритою, в залі несподівано, без пропозиції головуючого, прозвучав у виконанні делегатів і запрошених на конференцію активістів Гімн України. Це підтвердило, що зміст конференції проник у свідомість і серце кожного,  став частиною життя учасників конференції.

ФОТОАЛЬБОМ



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.