Головна  →  Новини  →  12 грудня 2022

В Оболонському районі м. Києва створено Раду з питань ВПО

Реалії війни. Мільйони внутрішньо переміщених осіб, які змушені були покинути свої міста та села.
"У Києві таких людей сотні тисяч. Саме тому ми вирішили створити окремий дорадчий орган – громадську раду у справах внутрішньо переміщених осіб при Оболонській адміністрації", - голова Оболонської РДА Кирило Фесик.
Рада буде складатись з місцевих активістів, представників благодійних фондів (в тому числі і міжнародних), волонтерських організацій, представників районної адміністрації і, звісно, з представників ВПО.
 
Для чого ми це робимо?
Причин дуже багато.
Ця категорія громадян зараз найменш захищена і вони мають достатньо великий перелік труднощів, з вирішенням яких ми тепер їм допомагатимемо ще ефективніше.
По-перше, це комунікаційний майданчик, де ми оперативно зможемо збирати інформацію про проблеми та виклики, які стоять перед ВПО. Будувати алгоритми прямої взаємодії з усіма органами місцевої та міської влади, благодійними фондами і громадянами, які хочуть допомагати співвітчизникам.
 
По-друге, це майданчик, який дозволить створити робочі механізми для швидкої і цільової допомоги ВПО, гуманітарної допомоги для людей.
 
По-третє, ми зможемо оптимізувати механізми отримання документів, посвідчень і усього необхідного, щоб внутрішньо переміщені особи змогли краще та комфортніше інтегруватись та налагодити нормальне життя на новому місці. Фактично, ми створимо базу усіх нагальних потреб для ВПО, з якою і будемо працювати.
 
Зустрічі нової громадської ради будуть регулярними, причому не тільки фізично але і у онлайн форматі.
Працюємо, створюємо нові формати та алгоритми взаємодії і згодом розповім вам про результати роботи нового органу.
Разом переможемо!
 
P.S. Хто має питання та пропозиції щодо роботи нового органу, звертайтесь за телефоном: +380958906100.
 
Перейти до спискуВерсiя для друку