КМДА Київська міська державна адміністрація


13 травня 2022

Київ продовжує активну підготовку до наступного опалювального сезону

Столичні теплопостачальні підприємства активно готують міське господарство до роботи взимку. Здійснюється випробування на міцність теплових мереж та джерел теплогенерації – котельних, станцій теплопостачання тощо. Про це під час інспекції одного з енергетичних об’єктів міста повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Станом на зараз виявлено 116 пошкоджень теплових мереж. Тривають роботи з їх усунення. Гідравлічні випробування провели на близько 40 об’єктах теплогенерації.

«Ми розуміємо, що проведення гідравлічних випробувань потребує тимчасового припинення послуги гарячого водопостачання, однак це необхідні роботи. Краще виявити та усунути аварії в літній період, аніж у морози. Усі аварійні бригади працюють в посиленому режимі попри ризики воєнного стану, і ми сподіваємось, що кияни з розумінням поставляться до тимчасових відключень», – зазначив Микола Поворозник.

Нагадаємо, теплоенергетичний комплекс Києва – один із найбільших у Європі. Однак, як підтверджують висновки аудиту, який проводили міжнародні фахівці, близько 80 відсотків тепломереж перебувають в аварійному стані, а більшість обладнання потребує заміни. Саме тому щорічне проведення комплексу регламентних робіт дозволяє виявити найбільш слабкі та потенційно аварійні ділянки мереж і відремонтувати їх.

kyivcity.gov.ua



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.