КМДА Київська міська державна адміністрація


18 лютого 2022

Сьогодні в Оболонському районі міста Києва вшанували Героїв Небесної Сотні

Сьогодні в Оболонському районі міста Києва вшанували Героїв Небесної Сотні

20 лютого українці вшановують День пам’яті Героїв Небесної Сотні, згадуючи найтрагічніші дні масових розстрілів протестувальників під час Революції Гідності 2013–2014 років.

Сьогодні в Оболонському районі міста Києва вшанували Героїв Небесної Сотні, урочисто поклавши квіти до пам’ятних знаків Героям Небесної Cотні та Героям України, які ціною власного життя захищали незалежність та територіальну цілісність України.

В заході взяли участь  голова району Кирило Фесик, його заступники, рідні загиблих Героїв Небесної Сотні, представники адміністрації, громадські активісти.

Герої Небесної Сотні загинули за право бути Українцем і за нашу Батьківщину. Описати глибину трагедії та болю, які впали невимовним тягарем на Україну, нині не під силу нікому.

Герої не вмирають, вони живі доти, доки ми їх пам’ятаємо.

Світла пам'ять Небесній сотні!

 

 

Довідково

Саме 20 лютого 2014 року в середмісті Києва загинуло найбільше людей – 48. Їх разом з іншими 54 загиблими та смертельно пораненими учасниками мирних протестів упродовж зими 2013–2014 років і п’ятьма активістами Майдану, які загинули навесні 2014 року за демократичні цінності та територіальну  цілісність України, назвали Героями Небесної Сотні.

З 16 по 28 лютого триватимуть пам’ятні події, основним організатором яких є Національний музей Революції Гідності. Кампанія проходитиме під усталеним гаслом «Небесній Сотні вдячні за свободу!».



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.