КМДА Київська міська державна адміністрація


10 червня 2021

Столичні рятувальники відпрацювали тренування у разі підтоплень, спричинених сильними зливами

9 червня о 9:30 оперативному черговому виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) надійшло штормове повідомлення про імовірне затоплення територій міста Києва. За умовою тренувань, виникла надзвичайна ситуація, метеорологічна НС, пов’язана з сильною зливою: кількість опадів 30 мм і більше, тривалістю 1 година. 

Оперативний черговий негайно розпочав оповіщення задіяних аварійних служб міста: комунальну корпорацію «Київавтодор», комунальне підприємство «Київпастранс», комунальну аварійно-рятувальну службу «Київська служба порятунку», управління патрульної поліції в місті Києві Департаменту патрульної поліції Національної поліції України. Уже за 15 хвилин до імовірних місць підтоплень (12 найбільш небезпечних ділянок у місті) прибули аварійні бригади для ліквідації наслідків умовного підтоплення. 

Як зазначив директор Департаменту муніципальної безпеки Роман Ткачук, оперативні підрозділи аварійно-рятувальних служб ДСНС України у м. Києві та комунальної аварійно-рятувальної служби «Київська служба порятунку» взяли участь навчаннях з метою вдосконалення взаємодії органів управління та сил цивільного захисту щодо реагування на виникнення надзвичайних ситуацій природного характеру, пов’язаних з атмосферними опадами.

Довідково: Практичне тренування аварійно-рятувальних служб міста Києва було проведено відповідно до пункту 11 протоколу Постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 08.06.2021 №42 (підтоплення територій міста Києва).

kyivcity.gov.ua 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.