Головна  →  Анонси  →  14 травня 2021

У Києві в рамках Дня Європи відбудеться VII Міжнародний фестиваль мистецтв «Anne de Kyiv Fest»

15-16 травня в Києві відбудеться VII Міжнародний фестиваль мистецтв «Anne de Kyiv Fest», що присвячений святкуванню Дня Європи в Україні. Про це повідомили у Департаменті культури КМДА.

Відповідну ініціативу громадської організації «Чотири Королеви» щодо проведення заходу підтримано розпорядженням КМДА № 954.

«Міжнародний фестиваль мистецтв «Anne de Kyiv Fest» – масштабна мистецька подія, яка покликана спонукати киян до вивчення історичної спадщини, пошуку витоків державності України-Русі, історії міжнародних зв’язків нашої держави від Володимира Великого до сьогодення. Найважливішим завданням фестивалю ми вважаємо «повернення» на батьківщину імен знаменитих киян, які за різних обставин опинились за межами України, але не припиняли вважати себе українцями», – сказала голова громадської організації «Чотири Королеви» Марина Соловйова. 

Цьогорічна концепція фестивалю присвячена річці Дунай, яка починає свій відлік в Україні та об’єднує більшість країн Європейського Союзу. У 2021 році Україна очолила Дунайську комісію – міжнародну міжурядову організацію, головою якої цьогоріч стала посол України в Угорщині Любов Непоп.

«Свій мистецький погляд на цю важливу для України подію презентує киянам відомий український митець Андрій Єрмоленко. Він створив арт-інсталяцію, «Дунай». Побачити цей великий твір можна буде лише 15 та 16 травня на Михайлівській площі», – повідомив куратор Міжнародного фестивалю мистецтв «Anne de Kyiv Fest» Федір Баландін.

Він зазначив, що вперше у практиці проведення вуличних атракцій відбудеться світова прем’єра балету Федора Якименка «На берегах Дніпра». Вона зазвучить двічі, – 15 та 16 травня о 20:00 – щоб усі охочі кияни могли відвідати прем’єру із максимальним дотриманням протиепідеміологічних вимог.

«Я щасливий і вдячній Київській міській державній адміністрації за запрошення – це перший мій приїзд в Україну саме у травні. За багато років, через щільний гастрольний графік, я не встигав побачити, як квітнуть наші прекрасні каштани! Дуже символічно, що в Києві, на берегах Дніпра, відбудеться унікальна прем’єра однойменного балету  композитора світового значення, українця Федора Якименка – вчителя Ігоря Стравинского. Композитор помер в Парижі в 1945 році, але завжди пам’ятав свою Батьківщину», – зазначив диригент  Кирило Карабиць. 

Святкування  проходитиме в офлайн та онлайн форматах, завдяки телеканалу «Київ».

Нагадуємо, що у зв’язку із проведенням заходу, із 08:00 до 10:00 16 травня обмежать рух транспорту Десятинним провулком, на відрізку вулиці Володимирської (від Десятинного провулку до вулиці Десятинної), вулицею Десятинною. Також змінить рух громадський транспорт, що курсує вулицями, де триватиме мистецька подія.

Загалом фестиваль охопить Михайлівську площу, Десятинний провулок, відрізок вулиці Володимирської (від Десятинного провулку до вулиці Десятинної) та вулицю Десятинну. Нагадаємо, що це щорічна мистецька подія, яка славить постать Анни – доньки Ярослава Мудрого, згодом королеви Франції.

kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку