КМДА Київська міська державна адміністрація


24 жовтня 2020

Віталій Кличко відкрив першу чергу реконструкції вхідної групи на Труханів острів

Мер Києва Віталій Кличко відкрив першу чергу реконструкції вхідної групи на Труханів острів.

«Ми розпочали велику реконструкцію Труханового острову – улюбленого місця відпочинку різних поколінь киян. Тут кияни та гості столиці займаються спортом, купаються в Дніпрі, відпочивають. Наші острови – це легені нашого міста, і ми маємо привести їх до ладу. Тому розпочали реконструкцію Труханового острову із вхідної групи», – сказав Віталій Кличко.

Так, на Трухановому острові планують створити рекреаційний маршрут і здійснити благоустрій прилеглої території.

У рамках першої черги реконструкції впорядковано 5,5 гектарів території острову.

Зокрема, родзинкою першої черги оновлення є навіс-пергола – архітектурна споруда, що вдень захищатиме відвідувачів від спеки, а вночі сяятиме гарною підсвіткою.

До роботи над перголою були залучені фахівці з усієї України. Довжина зварювального шва, яким з’єднані елементи конструкції, складає 16 км. Це – як відстань від Києва до аеропорту Бориспіль.

Загалом у цій частині острова передбачені три черги реконструкції. У рамках наступних черг, зокрема, планують облаштувати алею, амфітеатр та фонтан.

«Наступного року ми плануємо продовжити і реконструкцію парку «Муромець», парку «Наталка» – зокрема, збудувати пішохідний міст на острів «Оболонський». Продовжити наш великий пішохідний маршрут – від парку «Хрещатий» до Києво-Печерської лаври. Ми працюємо над тим, щоб наші зелені зони були справді європейського рівня», – зазначив Віталій Кличко.

kyivcity.gov.ua

IMG_1076.jpg

IMG_0795.jpg

IMG_0793.jpg

IMG_0886.jpg

IMG_0909.jpg

IMG_0820.jpg

IMG_1062.jpg

IMG_0816.jpg

IMG_1079.jpg

IMG_1092.jpgIMG_1089.jpg

IMG_1050.jpg



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.