КМДА Київська міська державна адміністрація


20 жовтня 2020

Як повідомляти податкову про прийняття працівника на роботу?

Головне управління ДПС у м. Києві нагадує, що повідомлення про прийняття працівника на роботу (далі – Повідомлення) подається власником підприємства, установи, організації або уповноваженим ним органом (особою) чи фізичною особою (крім повідомлення про прийняття на роботу члена виконавчого органу господарського товариства, керівника підприємства, установи, організації), за формою, згідно з додатком до Порядку № 413 «Про порядок повідомлення Державній податковій службі та її територіальним органам про прийняття працівника на роботу», до початку роботи працівника за укладеним трудовим договором.

Таке Повідомлення, подається за місцем обліку роботодавця, як платника єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, одним із таких способів:

- за допомогою засобів електронного зв’язку з використанням кваліфікованого електронного підпису відповідальних осіб відповідно до вимог законодавства у сфері електронного документообігу та електронних довірчих послуг;

- на паперових носіях разом з копією в електронній формі;

- на паперових носіях, якщо трудові договори укладено не більше ніж із п’ятьма особами. 

Нагадуємо, що незамінною допомогою для платників є Електронний кабінет, який значно спрощує спілкування з податковими органами та заощаджує час на їх відвідування.

Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС.

Доступ до приватної частини Електронного кабінету надається після проходження користувачем електронної ідентифікації онлайн з використанням кваліфікованого електронного підпису, отриманого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг або через Інтегровану систему електронної ідентифікації – id.gov.ua (MobileID та BankID).

У режимі «Введення звітності» приватної частини Електронного кабінету, забезпечена можливість створення платниками – податкової, фінансової, статистичної звітності, звітності з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, в тому числі Повідомлення, підписання і подання такої звітності до контролюючих органів.

 

Довідково: Порядок повідомлення Державній податковій службі та її територіальним органам про прийняття працівника на роботу, затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 17.06.2015  №413 «Про порядок повідомлення Державній податковій службі та її територіальним органам про прийняття працівника на роботу».

 За інформацією  Головного управління ДПС у м. Києві



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.