Головна  →  Новини  →  12 жовтня 2020

Співробітники Оболонського філії установи «Центр пробації» відвідали музей Гетьманства

14 жовтня, українці відзначають одне із найважливіших церковних свят – Покрову Пресвятої Богородиці. На цю ж дату також припадають такі значимі для України свята, як День захисника України і День українського козацтва. Усі ці три свята тісно між собою пов’язані. Святкування Дня українського козацтва збігається зі святом Покрови Пресвятої Богородиці. Козаки вважали Богоматір своєю заступницею й захисницею від ворога. Головна церква українських козаків завжди була на честь Покрови. Її ікона була в кожному курені, а зображення Богоматері було на хоругвах, під якими козаки виступили у походи.

Козак – це вільна людина, незалежний озброєний воїн. Зародилося козацтво на українських землях у XV ст. Від самого початку козаками ставали виключно вільні люди.

Напередодні свята, співробітники Оболонського РВ філії Державної установи «Центр пробації» у м. Києві та Київській області відвідали музей Гетьманства. Це державний культурно-освітній та науково-дослідний заклад історичного профілю, осередок пам’яток матеріальної та духовної культури пов’язаних з історією та традиціями козацько-гетьманської доби. Музей міститься в будинку пам’ятці архітектури кінця XVII- з надбудовами в XIX ст., відомому в Києві як «будинок Мазепи». Основним завданням музею є збереження, комплектування, вивчення і використання пам’яток історії та культури України козацько-гетьманської доби та висвітлення проблем державотворення в Україні.

 
За інформацією Оболонського РВ філії Державної установи
«Центр пробації» у м. Києві та Київській області

Перейти до спискуВерсiя для друку