КМДА Київська міська державна адміністрація


17 жовтня 2013

У Москві стартували Дні Києва

У Москві стартували Дні Києва

З 17 до 19 жовтня у Москві триватимуть Дні Києва – масштабна презентація від української столиці складатиметься з офіційних заходів, розмаїтої культурної програми та торгівельно-економічної секції.

Очолює офіційну київську делегацію голова КМДА Олександр Попов. Під час свого візиту до столиці Російської Федерації він проведе зустрічі з ветеранами війни – учасниками героїчного визволення міста Києва, які наразі мешкають у Москві. Під час зустрічі у Національному культурному центрі України в Москві Олександр Попов вручить героям-визволителям пам’ятні медалі на відзначення 70-річниці визволення Києва від фашистських загарбників.

Також члени офіційної київської делегації разом з московськими колегами вшанують пам’ять загиблих та покладуть квіти до Могили Невідомого солдата в Олександрівському саду біля стін Кремля.

Крім названих заходів, програмою Днів Києва у Москві передбачено ряд офіційних зустрічей керівництва двох столиць, відвідування Бібліотеки української літератури в Москві, засідання тематичних круглих столів, зокрема за напрямами освіти та охорони здоров’я, проведення бізнес-форуму. Також відбудуться змагання з інноваційних видів спорту «KIEV-MOSCOW UNITY JAM».

Презентують мешканцям Москви і Київ-культурний – у Московському драматичному театрі імені О.Пушкіна відбудуться вистави «Насмешливое моё счастье» і «Наполеон и Корсиканка» у виконанні акторів Національного академічного театру російської драми ім. Лесі Українки. А в Національному культурному центрі України в Москві відкриються одразу кілька експозицій – ювелірна виставка Колекційного Будинку «Лобортас», виставка картин «1025 років Хрещення Київської Русі» та фотовиставка «Один день з життя Києва». Також у Московському міжнародному будинку музики відбудеться концерт майстрів оперного мистецтва, а у державній центральній концертній залі «Росія» виступить легендарний Національний заслужений ансамбль танцю України ім.П.П. Вірского.

kievcity.gov.ua



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.