Головна  →  Новини  →  17 жовтня 2013

Делегація СШ № 211 відвідала екологічний табір у м. Байле Тушнад, Румунія

Делегація СШ № 211 відвідала екологічний табір у м. Байле Тушнад, Румунія 

Група учнів CШ № №211 відвідала екологічний табір у м. Байле Тушнад, Румунія. Можливість відвідати даний табір надавалася як нагорода чотирьом командам з різних країн, які реалізували кращі проекти у своїх містах продовж 2012-2013 навчального року.

Учні  СШ № 211 брали участь у програмі „Європейські школи за живу планету", організованій за підтримки Всесвітнього Фонду Дикої Природи (WWF) та Erste Foundation. Її метою було впровадити екологічно-спрямовані проекти у школах.

Проект школи під назвою „Річка Дніпро в руках молоді", зосереджений на екологічних проблемах Дніпра, було визнано одним із кращих. Головною його перевагою, як зазначили судді та інші учасники програми було те, що організувавши „Молодіжний Парламент Дніпра", розробники проекту об'єднали учнів з різних країн (України, Росії, Білорусії), викликавши в них інтерес до екології, активного громадянства та розумного споживання. В результаті екологічна робота реалізується не тільки в школі Оболонського району, а й в усіх школах-партнерах по Парламенту Дніпра.

Окрім України, яку представляла команда школи № 211, таку можливість також отримали учні за Словенії, Молдови та Хорватії. Вікова група дітей - 15-17 років (учні 10-11 класів).

Табір знаходився в місті Байле Тушнад, що розташоване серед унікальної природи Карпатських гір. Це містечко відоме своїми мінеральними джерелами, розташуванням поблизу вулканічного озера та популяцією ведмедів, що мешкають у навколишніх лісах.

Під час перебування на навчанні у таборі діти здобули багато нових знань та досвіду, мали можливість поспілкуватись з однолітками з інших країн, а також змогли насолодитися красою природи Карпат.

Це були дні, сповнені пригод. Організаторами була розроблена дуже насичена та різноманітна програма, що включала в себе як розважальні заходи, так і освітні (що були не менш захоплюючими), з акцентом на екологічну просвіту. Учасники працювали у групах, брали участь у дискусіях, дебатах, розвивали концепцію активної громадянської позиції. В цілому, це було поєднання обміну досвідом, навчання, самопізнання, командної роботи, знайомства з навколишнім світом та іншими культурами.

Протягом цих п'яти днів школярі слідували правилам сталого способу життя, з урахуванням місцевих реалій, використовуючи воду відповідально, зменшуючи споживання електроенергії, і т.д.

Як результат поїздки - усі діти та вчителі повернулися додому з багажем спогадів, вражень, нових знань і умінь. А також з новими знайомими, з якими будуть продовжувати спілкування та співпрацю на рівні шкіл у майбутньому.

Перейти до спискуВерсiя для друку