КМДА Київська міська державна адміністрація


12 серпня 2020

У Києві розпочинається фестиваль кіно «Відкрита ніч»

Із 12 до 16 серпня у столиці триватиме один із наймасштабніших українськомовних кінофестивалей «Відкрита ніч». Про це повідомили у Департаменті культури КМДА.

Цього року, відповідно до рекомендацій, пов’язаних із карантинним режимом, «Відкрита Ніч. Дубль 23» відбудеться в режимі online.

«Відкрита ніч», безумовно, є надважливою подією для Києва. Підтримка вітчизняного кіно – один із пріоритетів, який не можна залишати поза увагою. І хоча цього року формат фестивалю зазнав змін, ідея відкриття нових імен в українському кінематографі залишається провідною, а карантинні обмеження не зможуть стати на заваді істинному мистецтву. Такі події здатні продемонструвати всьому світу: українське кіно вражає», – прокоментувала директорка Департаменту культури Діана Попова.

У 2020 фестиваль починає готуватися до свого 25-річчя і згадувати найбільш цікаві сторінки з історії свого існування. Ретроспектива «Перші кроки» представить ранні фільми знакових українських режисерів, що починали свій творчий шлях на «Відкритій ночі».

До програми увійдуть дебютні й студентські роботи теперішніх й майбутніх корифеїв українського кіно – розповіді про перші помилки й тріумфи.

У рамках позаконкурсної програми відбудеться спеціальний показ фільму «Анна», створений у ко-продукції Ізраїль – Україна – Велика Британія. Світова прем’єра стрічки відбулася 24 травня 2019 року на 72-му Каннському міжнародному кінофестивалі.

Цього року на конкурс було подано 94 стрічки, що є досить великою цифрою в умовах майже повної відсутності зйомок у березні – травні.

Детальніше із програмою можна ознайомитися на сайті фестивалю: https://opennight.org.ua/program/.

kyivcity.gov.ua



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.