КМДА Київська міська державна адміністрація


15 жовтня 2013

У столиці підвели підсумки щодо початку опалювального сезону 2013-2014 років

У столиці залишається не підключеними до централізованого опалення 17 житлових будинків. Зокрема, заявки на підключення не подали 2 ЖБК Печерського району та 3 ЖБК Шевченківського району; 3 будинки, які отримують тепло від котельні ТОВ «Укргаз» та 9 будинків через реконструкцію мережі на вул. Чорнобильській. Всього на ранок 15 жовтня через аварії на мережах без тепла залишається близько 300 житлових будинків. Про це під час розширеного засідання Колегії КМДА повідомив заступник директора Департаменту житлово-комунальної інфраструктури Володимир Баженов.

«Своєчасна підготовка міста до опалювального сезону та серйозна реконструкція магістральних мереж надає нам впевненості у тому, що опалювальний сезон 2013-2014 років пройде більш стабільно. Певна справа, що пориви виникатимуть, адже зношеність мереж у столиці  близько 50%. Проте третину магістральних мереж капітально замінили, отже про них можна забути на 50 років», – наголосив Володимир Баженов.

Він також нагадав, що через несприятливі погодні умови та значне зниження середньодобової температури зовнішнього повітря опалювальний сезон у столиці було розпочато на два тижні раніше запланованого терміну. Першочергово, з 30 вересня, до тепла підключали пологові будинки, садочки, лікарні та школи.

«Дошкільні дитячі заклади та заклади соціального захисту були підключені в повному обсязі до теплопостачання до кінця дня 4 жовтня. Школи були підключені до теплопостачання до 5 жовтня, окрім однієї, яка була підключена 7 жовтня після розпломбування котельні ПП «Бонвояж». Лікувальні заклади були підключені до 6 жовтня», – зауважив Володимир Баженов.

А з 1 жовтня до централізованого опалення паралельно розпочали підключати житлові будинки киян. Заступник директора Департаменту житлово-комунальної інфраструктури пояснив, що одночасно підключити до опалення всі житлові будинки немає технічної можливості, оскільки недотримання графіку та інтенсивне включення систем опалення споживачів з недотриманням графіку може призвести до погіршення гідравлічних режимів роботи теплоджерел.

«Цього року ситуація з підключенням до теплопостачання ускладнилася тим, що житлові будинки столиці підключались до теплопостачання одночасно з об’єктами соціальної сфери, а також тим, що до початку опалювального сезону ПАТ «Київенерго» не виконало в повному обсязі заплановані обсяги робіт щодо реконструкції мереж теплопостачання, адже опалювальний сезон був розпочатий завчасно»,  – підсумував Володимир Баженов.

 

kievcity.gov.ua



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.