КМДА Київська міська державна адміністрація


9 квітня 2020

Віталій Кличко закликав представників церков дотримуватися під час Великодніх свят запроваджених обмежувальних заходів

Мер Києва Віталій Кличко закликав представників церков дотримуватися обмежень під час Великодніх свят та усвідомлювати свою відповідальність за безпеку вірян. Про це Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції.

«Я кілька разів зустрічався з представниками всіх конфесій. Я говорив про дотримання обмежень церквами. Про те, що вони теж мають усвідомлювати свою відповідальність за безпеку вірян. Вчора теж була така зустріч. І ми обговорювали, що служби слід правити в обмеженому режимі – максимально задіяти онлайн-трансляції. Були на зустрічі і представники Національної поліції. Вони звернулися із тим, аби біля храмів не збирали масово людей. Обговорювали і обмеження щодо відвідування кладовищ у поминальні дні», – сказав Віталій Кличко.

Він зазначив, що з випадків захворювання, зареєстрованих за минулу добу, 26 – у Києво-Печерській Лаврі.

«Складно уявити, яким може бути ланцюг подальшої передачі інфекції. Ось чому я з хвилюванням очікую цьогорічної Паски. Щоб після свят ситуація різко не загострилася. Щоб ми не мали сотень нових хворих! Я ще раз звертаюся до киян: будь ласка, залишайтеся на свята вдома – з найріднішими. Якщо ви нехтуєте своїм здоров’ям, подумайте про своїх дітей, батьків, дружин і чоловіків! Не дотримуючись правил, ви ставите під удар їх безпеку і їх життя! Бо ми відповідальні за наших рідних. Подумайте про це», – підкреслив Віталій Кличко.


kyivcity.gov.ua

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.