КМДА Київська міська державна адміністрація


4 лютого 2020

Звіт про стан забезпечення громадського порядку та боротьби із злочинністю на території Оболонського району міста Києва за 2019 рік

1.Загроза бойових дій

Рівень загрози оцінюється як помірний. Район знаходиться поодаль від зони бойових зіткнень. На території району розташовані військові об’єкти та об’єкти критичної інфраструктури, які потребують особливої уваги.

Варто відзначити те, що будь-які спроби дестабілізації ситуації у столиці можуть вплинути на ситуацію у державі в цілому, саме тому поліція Києва постійно відстежує оперативну обстановку.

 

2.Персонал поліції

Штатна чисельність Оболонського управління поліції 407 співробітників, з яких: старший та середній склад поліції – 323 співробітників, молодший та рядовий склад – 64 співробітники, цивільний персонал – 20 працівників. Некомплект атестованого складу складає 77 одиниць.

 

3. Повідомлення громадян

За 2019 рік до Єдиного обліку зареєстровано 87167 заяв та повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події, з яких 5039 – з ознаками кримінального правопорушення. За 2019 рік складено 4473 адміністративного матеріалу.

В середньому за добу реєструється 250 заяв та повідомлень, з яких 27 кримінальних правопорушень.

 

4. Безпечні дороги

За 2019 рік на території Оболонського району сталось 6913 дорожньо-транспортних пригод, 182 особи постраждали внаслідок ДТП, 7 осіб загинуло.

5. Безпечні вулиці

За 2019 рік зареєстровано хуліганство – 56, встановлено 17 правопорушників; розбій – 19, встановлено 18 правопорушників; пограбування – 151, встановлено 41 правопорушника.

На території Оболонського району зареєстровано 326 наркозлочинів.

З незаконного обігу вилучено: 12 кг наркотичних речовин серед них: марихуанна, амфетамін, метадон, опій та інші види. А також, виявлено 35 фактів незаконної торгівлі (алкоголем).

В районі на обліку перебуває 735 осіб, серед них:

- 66 звільнених з місць позбавлення волі

- 376 сімейних бешкетників, відносно яких винесено 102 термінових заборонних приписів,

- 32 особи під адміністративним наглядом

- 253 осіб, що засуджені до покарання, не пов’язаного з позбавленням волі

- 17 осіб яким обрано міру запобіжного заходу не пов'язаного з позбавленням волі. (домашній арешт)

Крім того, забезпечується належний контроль та перевірка осіб, яким обрано міру запобіжного заходу, не пов'язаного з позбавленням волі.

Протягом звітного періоду поліція провела 2328 відвідувань за місцем проживання підоблікових осіб, з якими проведено профілактичні бесіди.

6. Безпечне житло, оселя

За 2019 рік зареєстровано: квартирних крадіжок – 391, розкрито 32;  

шахрайств – 513, розкрито – 34. 

У 2019 році зусилля особового складу Оболонського управління поліції спрямовувались на реалізацію вимог керівництва МВС України, НП України та Головного управління щодо посилення захисту прав і свобод громадян, інтересів суспільства та держави від протиправних посягань, боротьби зі злочинністю, охорони громадського порядку, забезпечення громадської безпеки.

7. Безпека дітей

Працівниками Оболонського управління поліції у м. Києві здійснюється ряд заходів спрямованих на попередження вчинення дітьми та відносно них адміністративних та кримінальних правопорушень.

Співробітниками ювенальної поліції складено 419 адміністративних протоколів, з них:

- відносно дорослих-381;

- за не виконання обов’язків по вихованню дітей – 183;

- за продаж неповнолітнім спиртних, слабоалкогольних напоїв, тютюнових виробів – 14;

- за доведення неповнолітнього до стану сп’яніння – 11;

Розшукано 56  безвісно-зниклих неповнолітніх.

Працівниками Оболонського управління поліції забезпечується неухильне виконання порядку розгляду звернень та повідомлень з приводу жорстокого поводження з дітьми або загрози його вчинення.

Проводяться обстеження умов проживання дитини в разі скоєння насильства, жорстокого поводження з нею або існування реальної загрози його вчинення. А також, проводиться обстеження сімей, які опинились у складних життєвих обставинах, з метою виявлення фактів насильства в сім’ї відносно дітей та притягнення їх до відповідальності.

Поліцейські неодноразово відвідували школярів Оболонського району з профілактичними лекціями.

8. Домашнє насильство

З приводу домашнього насильства до Оболонського управління поліції надійшло 1207 викликів, 874 особи притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 173-2 КУпАП (вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування).

У рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» дільничні офіцери, поліцейські групи реагування на факти домашнього насильства та працівники сектору ювенальної превенції Оболонського управління поліції спільно з представниками служби у справах дітей та сім’ї виконавчого органу Оболонської районної державної адміністрації в місті Києві обговорили з мешканцями району питання боротьби з домашнім насильством. Учасникам акції надали поради, як уникнути таких ситуацій та куди звертатись у разі їх виникнення.

9. Зброя, вибухівка

Працівниками СДС було здійснено з початку року 1707 перевірок за місцем мешкання власників мисливської нарізної зброї. Здійснено 5740 перевірок власників пристроїв вітчизняного виробництва для відстрілу набоїв з гумовою кулею. Складено 430 адміністративних протоколи за порушення пов’язані з обігом зброї. Кількість зареєстрованої зброї становить 16 144 одиниць.

10. Довіра громадян

Довіра до поліції по місту – 25,2 % (згідно статистичних даних Київської міської державної адміністрації).

З початку 2019 року на особистому прийомі громадян керівництвом Оболонського управління поліції прийнято 972 особи із зверненнями.

Тематика питань, які порушуються громадянами у зверненнях, дуже різноманітна. У першу чергу вони пов’язані з розслідуванням кримінальних справ та соціально-побутовими проблемами. Значна частина громадян звертається до органів поліції з проханням сприяти у вирішенні проблем, які належать до сфери цивільно-правових відносин та не входять до компетенції органів поліції.

З метою забезпечення дотримання законності, викорінення випадків її порушення, за викладеними у скаргах фактами проводяться ретельні службові розслідування та до винних осіб застосовуються заходи дисциплінарного впливу.

11. Нагальні потреби поліції:

1.Забезпечення службовим автотранспортом.

2. Додаткове оснащення камерами відеонагляду в програмі “Безпечне місто” .

3. Оновлення та додаткового встановлення поліцейських станцій на території столиці.

4. Покращення соціального пакету для працівників Оболонського управління поліції.

 

 

Начальник Оболонського УП

ГУНП у м. Києві

полковник поліції                                                                     Євген ХУДЯКОВ



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.