Головна  →  Новини  →  21 листопада 2019

Святкування новорічних свят стартує 14 грудня: Софійська площа перетвориться на чарівний світ пригод Лускунчика

Офіційне святкування Нового року на Софійській та Контрактовій площах триватиме із 14 грудня до 19 січня. Святкове засвічення ялинок для киян та гостей міста традиційно відбудеться 19 грудня о 19:00, у день Святого Миколая. Про це повідомили сьогодні під час прес-брифінгу із нагоди проведення культурно-мистецького проекту «Новий рік – 2020».

«Цьогоріч ми внесли багато нових акцентів, які мають зробити різдвяні свята комфортними абсолютно для всіх груп населення. Соціальна складова грає одну з визначних ролей – ми зобов’язали всіх, хто бере участь в організації свят, враховувати інтереси дітей, що потребують додаткової уваги. Новий рік – це завжди диво, і це диво отримають усі маленькі кияни», – сказав Валентин Мондриївський.

Тематикою Нового року на Софійській площі стала відома на весь світ різдвяна історія про Лускунчика.

Так, 19 грудня о 17:00 святкування відкриватиме різдвяний парад, який пройде від Національної Опери України до Софійської площі. Після закінчення параду відбудеться офіційне засвічення ялинки.

Як розповідають організатори свят – компанія «Folk Ukraine», цьогоріч ялинку прикрасять 750 іграшок у вигляді цукерок та 4 кілометри гірлянд теплого кольору. Навколо ялинки розгорнеться восьмикінечна зірка з яскравих гірлянд. Головні герої казки про Лускунчика будуть «охороняти» ялинку разом із українськими козаками.

Так, на Софійській площі можна буде не лише поринути в чарівний світ пригод Лускунчика, а й сфотографуватися з улюбленими героями. Тут облаштують чотири «королівства» – дитячих розваг, подарунків, лайків і смаку – між якими курсуватиме різдвяний експрес.

Директорка Департаменту культури Діана Попова розповіла, що програма різдвяних свят є доволі насиченою.

«Ми охопимо максимум локацій міста, аби створити новорічну атмосферу всюди. У нас буде перший український новорічний парад, фестиваль китайських ліхтарів, ковзанка, масштабне відкриття новорічної ялинки в центрі та усьому місті. Усі театри, кіно, музеї, бібліотеки, заклади культури будуть задіяні у святкуванні», – зазначила Діана Попова.

На Контрактовій площі облаштують різдвяне європейське містечко в українських традиціях: тематика цього року – Опішня або традиційне гончарство із розписом Полтавського краю. Стилізоване оформлення підтримають тематичною програмою. Крім того, тут відкриють резиденцію Святого Миколая і засвітять 19 грудня ялинку, прикрашену в етнічному опішнянському стилі.

У програмі святкування – хода звіздарів 7 січня, виконання масової коляди, встановлення Дідуха та народні гуляння; щедрування в переддень Святого Василя, виступ фольклорних колективів. Щодня там можна буде покататись на стріт-арт ковзанці, де працюватимуть інструктори, та гірках.

За інформацією організатора проекту, відвідувачів чекатимуть насичена концертна програма від відомих виконавців, креативні фото-зони, атракціони, численні фуд-корти, сувеніри, скульптури-гіганти, ілюмінація, гірки тощо.

Культурно-мистецький проект «Новий рік – 2020» підтримано розпорядженням КМДА № 1769.

Із 14 грудня 2019 року до 12 січня 2020-го зимові розваги триватимуть на Софійській площі, Володимирському проїзді (від Михайлівської площі до перетину з вулицею Алли Тарасової), проїжджій частині Володимирського проїзду навпроти будинку № 5. А з 14 грудня 2019 року до 19 січня 2020-го – на Контрактовій площі, вулиці Петра Сагайдачного (від Контрактової площі до перетину з вулицею Андріївською).

kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку