КМДА Київська міська державна адміністрація


8 листопада 2019

«Київтеплоенерго» має забезпечувати розрахунок за природний газ на рівні 90% і просить споживачів також вчасно сплачувати за спожиті послуги

Щоб стабільно забезпечувати киян теплом і гарячою водою, КП «Київтеплоенерго» має щомісяця  розраховуватись  за спожитий природний газ не менше, ніж на 90%. Враховуючи, що у підприємства основним джерелом фінансування для оплати за газ є розрахунки його клієнтів, на боржників позиваються  до суду. Про це повідомив під час прес-брифінгу директор структурного підрозділу «Енергозбут» КП «Київтеплоенерго» Костянтин Лопатін.

«Надання послуг із централізованого опалення та гарячого водопостачання потребує закупівлі природнього газу, який є основним видом палива на джерелах теплопостачання у Києві. Чинні договори з ПАТ «НАК «Нафтогаз України» вимагають забезпечити розрахунок за спожитий природний газ на рівні не менш ніж 90%. Дотримання саме такої розрахункової дисципліни дозволяє «Київтеплоенерго» отримувати номінації (тобто закупівлю необхідного обсягу газу) на наступний розрахунковий період», – пояснив Костянтин Лопатін.

За його словами, до боржників, які мають найбільші суми заборгованості і ніяким чином не відреагували на звернення про необхідність сплати боргу, вживаються заходи у правовому полі, а саме: звертаються до суду. Адже несплата киян за послуги з постачання тепла та гарячої води може призвести до обмеження теплопостачання у зв’язку із неможливістю виконати контракти з НАК «Нафтогаз України».

Наразі борг киян за послуги КП «Київтеплоенерго» становить: за централізоване опалення – близько 650 млн грн, за гаряче водопостачання – 700 млн грн.

Нагадаємо, щоб врегулювати питання заборгованості, необхідно звернутися  до КК «Центр комунального сервісу» для укладення договору розстрочення.

kyivcity.gov.ua



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.