КМДА Київська міська державна адміністрація


6 листопада 2019

Оболонське районне управління надзвичайних ситуацій звертається з проханням подбати про належний стан протипожежного захисту ваших осель

Незважаючи на неодноразові застереження Державної служби надзвичайних ситуацій України, і далі продовжують мати місце випадки пожеж, з травмуванням та загибелі людей на них. З року в рік саме в осінньо-зимовий період все більшої гостроти набуває проблема забезпечення безпеки життя людини, зростає ймовірність виникнення випадків пожеж в побуті, зокрема, через порушення громадянами правил пожежної безпеки при користуванні електрообігрівальними приладами, пі­чним опаленням.

Як правило, вогонь завжди може «завітати» туди, де господарює безвідповідальність, байдужість, нехтування елементарними правилами пожежної безпеки. Особливу тривогу викликає житловий сектор.

Особливої уваги в осінньо-зимовий період потребує експлуатація пічного опалення. Адже у бу­­динках із пічним опаленням пожежі найчастіше виникають з причини перегрівання печей, появи у цегляній кладці тріщин, а також через розпалювання печей горючими та легкозаймистими рідинами, випаданні з топки або зольника вуглин. Варто також пам’ятати, що перед початком опалювального сезону слід перевіряти справність печі і димоходу, ремонтувати їх, очищати від сажі, замащувати трі­щини глиняно-пісочним розчином та білити димову трубу на горищі. Категорично забороняється залишати малолітніх дітей без догляду дорослих біля печей, що топляться!

Загалом, як свідчить статистика, домінуючою причиною трагедій і надалі залишається людський фактор. Банальна людська необережність у поводженні з вогнем, нерідко в нетверезому стані, коштує людям не тільки значних матеріальних збитків, але й найціннішого – життя.

Шановні мешканці! Оболонське районне управління звертається до Вас з проханням подбати про належний стан протипожежного захисту Вашої оселі, дотримуватись правил безпеки життєдіяльності в побуті, на робочому місці та під час відпочинку. Дотримуйтеся правил безпечної поведінки самі та вчіть цього своїх дітей. Пам’ятайте, легковажне поводження дітей з газом, незнання елементарних правил безпечної поведінки у побуті – першопричини сумних та трагічних наслідків. Статистика трагедій свідчить: здебільшого нещастя трапляються тоді, коли діти залишаються вдома самі, без нагляду дорослих.

Пам’ятайте: безпека Вашого життя залежить від Вас самих. Будьте обережні!

За інформацією РУ ГУ ДСНС України

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.