КМДА Київська міська державна адміністрація


9 жовтня 2019

Монетизація пільг на оплату житлово-комунальних послуг

З 01 жовтня 2019 року, відповідно до постанови Кабінету міністрів України від 17 квітня 2019 року № 373 «Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово – комунальних послуг у грошовій формі» пільги на оплату житлово-комунальних послуг надаватимуться у грошовій формі.

Для отримання пільг у грошовій готівковій формі з початку опалювального періоду необхідно до 15 жовтня подати до управління  соціального захисту відповідну заяву.

Виплата пільг у грошовій готівковій формі здійснюється шляхом перерахування управлінням праці та соціального захисту населення коштів на рахунок пільговика, відкритий в установі уповноваженого банку.

Пільги у безготівковій формі призначаються автоматично, без звернення пільговиків.

Кошти за надані пільги у безготівковій формі (у межах загальної суми пільг, визначених законодавством) перераховуються надавачам послуг через АТ «Ощадбанк» щомісячно (до 18 числа наступного місяця) у встановленій законодавством послідовності: централізоване опалення, постачання гарячої води, централізоване водопостачання та водовідведення, електропостачання, газопостачання для приготування їжі та підігріву води, вивезення побутових відходів, послуги з управління багатоквартирним будинком.

Протягом доби після перерахування коштів АТ «Ощадбанк» направить пільговику СМС- повідомлення із зазначенням інформації про суми, які необхідно оплатити за кожним видом послуги.

Пільговики зобов’язані щомісяця сплачувати послуги з урахуванням суми пільги, перерахованої надавачам послуг у безготівковій формі (сума зазначається в СМС- повідомленні) або виплаченої пільговикам готівкою.

У разі отримання від управителів, об’єднань, виконавців комунальних послуг інформації про наявність простроченої понад місяць (на дату надання такої інформації) заборгованості з оплати послуг (внесків/платежів), сума якої перевищує 20 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, у пільговиків, які отримують пільги у готівковій формі, виплата пільг з наступного місяця здійснюється у грошовій безготівковій формі.

 

За інформацією управління праці та соціального захисту населення



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.