КМДА Київська міська державна адміністрація


11 вересня 2019

Міністерство інфраструктури підтримує ініціативи, які містяться в ключових євроінтеграційних транспортних законопроектах

Міністерство інфраструктури України підтримує прогресивні для транспортної інфраструктури законопроекти №1196-1 та №1182-1 від 06 вересня 2019 року, які презентують європейську модель ринку залізничних та внутрішніх водних перевезень. Відповідні законопроекти зареєстровані у Верховній Раді 6 вересня.

«В Україні з’явилася реальна можливість створення конкурентного ринку перевезень пасажирів і вантажів. Більше того, очікується ліквідація вибіркового доступу до інфраструктури загального користування. Ці законопроекти вперше регламентують основи державного регулювання у сфері залізничного та внутрішнього водного транспорту», – зазначив Міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Міністр додав, що відтепер ефективність системи державного управління та регулювання невпинно зростатиме. Адже нові ініціативи з-поміж іншого визначають відносини з місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування

«Ці законопроекти презентують європейську модель ринку залізничних та внутрішніх водних перевезень, а відповідальність за ключові аспекти розвитку галузі відтепер покладається на конкретні органи державної влади. Йдеться, зокрема, про державну політику, безпеку, тарифи й контроль рівноправного доступу до інфраструктури», – пояснив Міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Крім названих переваг, прийняття Парламентом України цих законопроектів є частиною виконання зобов'язань України, визначених в Угоді про асоціацію з ЄС, зокрема, відокремлення діяльності з управління інфраструктурою від надання послуг з перевезення.

«Поступово і впевнено наводимо порядок. Перш за все, закладаємо фундамент для чесної конкуренції, бо саме вона і є основою успіху! Чекаємо якнайшвидше на ухвалення ініціатив Верховною Радою», – резюмував Владислав Криклій.

 

Міністерство інфраструктури підтримує ініціативи, які містяться в ключових євроінтеграційних транспортних законопроектах

 kmu.gov.ua

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.