КМДА Київська міська державна адміністрація


23 серпня 2019

В Оболонському районі відбулись урочистості з нагоди відзначення Дня Державного Прапора України та Дня незалежності України

В Оболонському районі відбулись урочистості з нагоди відзначення Дня Державного Прапора України та Дня незалежності України

Сьогодні, 23 серпня, в Оболонському районі відбулись урочисті заходи з нагоди Дня Державного Прапора та 28-ої річниці незалежності України.

Розпочались урочистості о 08:30 покладанням квітів до пам’ятних знаків Героям України, які ціною власного життя захищали незалежність та територіальну цілісність України та Героям Небесної Сотні.  Пам'ять Героїв вшанували в.о. голови Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації Олександр Цибульщак, керівник апарату Ірина Пашко, рідні та близькі загиблих, учасники ООС (АТО), мешканці району.

Після покладання квітів відбулась урочиста церемонія підняття Державного Прапора України на майданчику біля Оболонської райдержадміністрації.

Синьо-жовтий прапор – це символ волі, віри та сили українського народу.

Право урочисто підняти Державний Прапор України було надано Шаманову Ярославу Вадимовичу – учаснику АТО, старшому лейтенанту, командиру мотопіхотного взводу 11 мотопіхотного батальйону; Грібьонкіну Денису В’ячеславовичу – командиру взводу десантно-штурмової бригади Збройних Сил України, учаснику АТО, захиснику Донецького аеропорту та Перепечаю Михайлу Леонідовичу – військовослужбовцю десантно-штурмової бригади ЗСУ, учаснику АТО, учаснику рейду у тил ворога у 2014 році.

«У цьому році наша країна святкує лише 28 річницю своєї незалежності, але за ці роки ми вже багато досягли. Маємо свою конституцію, власну грошову одиницю, державний статус рідної мови. Становлення суверенної демократичної України та її визнання на міжнародній арені є логічним завершенням багатовікової мрії українського народу бути господарем на своїй щедрій землі. Сьогодні від кожного з нас залежить процвітання нашої держави, міста, району. Наше спільне завдання полягає в тому, щоб зробити нашу країну сучасною та економічно розвиненою», - зокрема зазначив Олександр Цибульщак.

Під час церемонії військові, які зі зброєю в руках захищають східні кордони України, рідну землю та кожного з нас, за особисту мужність та відвагу, високий професіоналізм, вірність військовій присязі, за відданість своїй Батьківщині та українському народові були нагороджені Відзнакою Президента України «За участь в антитерористичній операції» та Відзнакою начальника Генерального штабу Збройних Сил України у вигляді спеціального нагрудного знаку «Учасник АТО».

Під час урочистостей шістнадцятирічні юнаки та дівчата, які досягли значних успіхів у навчанні, спорті та мистецтві, отримали головний документ – паспорт громадянина України. Дуже приємно, що лави громадян України поповнюються розумним, талановитим, свідомим, відповідальним поколінням.

Наприкінці заходу всіх присутніх чекав приємний сюрприз – виступ квартету «Тенорос Бельканто» Львівської обласної філармонії та народного артиста України, поета, композитора, співака Анатолія Матвійчука.

Захід супроводжували святкові марші та популярні мелодії у виконанні Військового оркестру 8-го Чернігівського навчального центру Державної спеціальної служби транспорту Міністерства оборони України під керівництвом – військового диригента, полковника Миколи Смаля.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.