КМДА Київська міська державна адміністрація


23 травня 2019

Відродження «Братислави» на Оболоні: нові інтер'єри, сцена та вистави у найближчу суботу

На Оболоні раніше занедбаний кінотеатр «Братислава» вже розпочав нове життя. «Вечірній Київ» першим побачив перетворення. Вчора пройшла презентація першого етапу змін у «Братиславі», а вже в суботу та неділю тут відбудуться концерт дитячих районних колективів та театральна вистава.

Кінотеатр «Братислава» хочуть перевторити на культурно-мистецький центр. Це було вирішено на громадських слуханнях в Оболонському районі, тоді і вирішували долю споруди. Наразі виділено 5 мільйонів гривень, але тому, що цей кінотеатр «живий» (тут працюють дитячі студії), тут плануютья зробити першочергові речі (фасадні роботи, дах, електрика), які не заважатимуть заняттям. 

– Ми почали цю історію майже два роки тому, коли дізналися, що єдиний на Оболоні з населенням більше 300 тисяч, комунальний кінотеатр через його занедбаність хочуть передати у приватну компанію, – розповів депутат Київради. Розуміючи, що натомість для оболонців та їх дітей, що займаються музично-танцювальною та театральною творчістю, ніхто нічого не побудує, взялися разом з громадськістю за відстоювання та трансформацію споруди. Завдання були такі: відстояти, придумати концепцію для наповнення сучасним мистецьким активним життям простору, домогтися фінансування проекту й слідкувати за його реалізацією. У 2020 році планують наблизитися до фіналу. Цьому об’єкту потрібні доволі великі інвестиції. Але це 100 відсоткова комунальна власність, - розповідає депутат Київради.

 

Днями тут відбулася презентація частини інтер’єру майбутнього мистецького центру, оформлення якого зроблено за кошти меценатів. Все інше залишається для трансформації за кошти з бюджету. Тут уже оформили лаунж-зону з кафе та бібліотекою, музичну залу з білим роялем, оформили стіни художніми роботами, і зовсім скоро відкриється повноцінний галерейний простір.

Зараз завершується монтаж повноцінної театральної сцени – трансформеру у залі кінотеатру. Тут можна буде проводити концерти та спектаклі. А прибравши сцену, зала перетворюється на звичайний кінотеатр з екраном.

Вже цього тижня, у суботу, 25 травня, відбудуться перші виступи дитячих колективів на новій сцені відбудуться. У неділю, 26 травня – театр «Саквояж» покаже виставу за мотивами твору Януша Корчака «Коли я знову стану маленьким», – говорить Софія Богатова.

 

vechirniy.kyiv.ua



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.