Головна  →  Новини  →  12 березня 2019

Підсумки розгляду звернень громадян в Оболонській районній в місті Києві державній адміністрації які надійшли через КБУ “ Контактний центр міста Києва 15-51” за 2018 рік

 Сектором реагування на звернення громадян проведено підсумки роботи за 2018 рік.   Працівники сектору, в межах своїх повноважень, протягом минулого року здійснювали прийом звернень від КБУ «Контактний центр міста Києва»,  своєчасно направляли їх на розгляд до структурних підрозділів Оболонської РДА, комунальних та відомчих підприємств району, контролювали дотримання визначених термінів опрацювання та  в телефонному режимі надавали допомогу громадянам у терміновому вирішенні проблем,   здійснювали зворотній зв'язок із заявниками та виконавцями, щоденно готували статистичні та аналітичні звіти про хід виконання звернень громадян, контролювали три показники рейтингової оцінки діяльності районних в місті Києві державних адміністрацій.

Протягом 2018 року сектором прийнято 100313 звернень громадян, що на   5 % більше, ніж за аналогічний період 2017 року.

Розподіл звернень за каналами надходження наступний:

- телефоном «гарячої лінії» ( 15-51) на розгляд району надійшло 73142 звернення;

- зареєстровані на сайті КБУ «Контактний центр міста Києва»  - 19525 звернень;

- зареєстровані через урядову «гарячу лінію» - 7946 звернень.

 

Аналітично статистичний огляд звернень

Найбільш актуальними сферами, що порушували громадяни у зверненнях впродовж року, були:

- житлове господарство81966 звернень;

  Традиційно, щороку кількість таких звернень зростає. Порівняно з 2017 роком кількість звернень збільшилась на 2% .

- транспорт та дорожнє господарство3165 звернень;

  Кількість таких звернень зросла  на 6%, переважали скарги щодо незадовільного стану автомобільних доріг та  неякісного надання послуг у міському транспорті. Відповідно до ст.7 Закону України «Про звернення громадян» більшість таких звернень було направлено до КК «Київавтодор» та  КП «Київпастранс».

- соціальне забезпечення (субсидії)1454 звернень;

  Порівняно з аналогічним періодом за 2017 рік, відбулося зменшення надходження звернень на 8%.

- охорона здоров’я  - 842 звернення;

 Збільшення звернень  на  12 %  обумовлене реалізацією урядової програми «Доступні ліки» та з проведенням медичної реформи.

- питання торгівлі та побуту848 звернень (в тому числі 320 звернень щодо несанкціонованої торгівлі);

По даному напрямку громадяни висловлювали невдоволення  неякісним наданням послуг об’єктами господарювання та  нарікали на обслуговування в  кіосках з продажу соціального хліба,   просили збільшити обсяги продажу соціальних сортів хліба. Порівняно із 2017 роком таких скарг надійшло на 9% більше.

- функціонування МАФ- 667 звернення;

Протягом звітного року на 5 % збільшилось кількість звернень щодо встановлення та функціонування МАФ.

- питання освіти – 580 звернень ( в тому числі 108 звернень щодо незадовільної температури опалення в навчальних закладах);

На 26% збільшилась кількість звернень щодо харчування в дитячих закладах, незадовільних побутових умов та ремонту, або реконструкції приміщень навчальних класів.

 Головними проблемами у житлово-комунальній сфері залишаються низькі рівень та якість надання житлово-комунальних послуг 81% від загальної кількості звернень (81966 проти 70510 у 2017 році). Перш за все це стосується гарячого водопостачання, опалення та роботи ліфтів.

Мешканці району найбільше переймалися проблемами з надання послуг ГВП ( 27578 звернень), порівняно з 2017 роком, таких звернень збільшилось на 2%.

Наступним, за кількістю звернень, проблемним питанням стало центральне опалення (10816 звернень). Проте, таких скарг надійшло на 15 % менше, порівняно з 2017 роком.

Що стосується роботи ліфтового господарства (10034 звернення), то в минулому році, через масові крадіжки ліфтового обладнання, скарг на незадовільну роботу ліфтів збільшилось на 11%.

На 7% збільшилось кількість скарг щодо прибирання, санітарного утримання територій та об’єктів благоустрою, таких звернень надійшло на розгляд району 6032.

Характерним для звернень з питань комунальної сфери є масове невдоволення громадян через нараховані суми сплати за спожиті житлово-комунальні послуги, зміну норм споживання  та рівень житлово-комунальних тарифів ( 3451 звернень на 20% більше порівняно з 2017 р.) 

На рівні з 2017 роком (4000 звернень)  надходили скарги щодо утримання будинків а саме, щодо технічного стану під’їздів, ремонту та обслуговування житлових будинків.

Претензій щодо відновлення благоустрою (1596 звернень) стало менше на 13%, а питання асфальтування ( 2257 звернень) залишає за собою тенденцію збільшення на 32%, порівняно з 2017 роком.

Вже другий рік поспіль, скарг щодо освітлення під’їздів (2719) надходить менше на 20%. (В 2016 році проблема освітлення під’їздів житлових будинків Оболонського району була найгострішою серед 10-ти районів міста Києва).

На 6 % збільшилась кількість звернень ( 3296)  щодо обслуговування зовнішніх та внутрішньо будинкових систем.

За зверненнями мешканців визначено 10 проблемних будинків району, по яким надійшло найбільше скарг:

 

КБУ «Контактний центр міста Києва» на своєму сайті виклав інформацію під назвою  «ТОП – 10 найпроблемніших питань в розрізі районів міста Києва».

 

 В лідерах найпроблемніших питань району незмінним залишається питання ГВП. Протягом 2017 року домінували також скарги щодо неналежної роботи ліфтового господарства, про те у звітному періоді домінуючим стало питання відновлення благоустрою після планових та аварійних робіт на об’єктах благоустрою.

 

Стан розгляду звернень структурними підрозділами Оболонської РДА

 та службами району

 

Упродовж року структурними підрозділами Оболонської РДА надано письмові відповіді на 7747 звернення.

Найбільше звернень опрацьовано працівниками відділу контролю за благоустроєм,  управління праці та соціального захисту населення та  управління освіти.

Майже 70%  звернень опрацьовується і виконується працівниками КП «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Оболонського району».

 

 Протягом року фактичні результати розгляду звернень з’ясовувалися під час моніторингу розгляду звернень, з використанням зворотного  зв’язку із заявниками і виконавцями, передусім щодо клопотань і скарг, які потребували невідкладного реагування.

Так, 44822 звернення мали позитивне вирішення проблем що підтверджено заявниками. На решту звернень заявниками надано роз’яснення або повідомлено про необхідність вжиття додаткових дій. Окрім зазначеного, упродовж року на адресу комунальних підприємств та підрозділів Оболонської РДА надійшло 74 подяки.

Що стосується виконавської дисципліни, то комунальні підприємства та районні служби плідно попрацювали протягом 2018 року, результатом такої праці стало 2 місце в рейтинговій оцінці серед 10-ти районів міста Києва з питань житлово - комунального господарства, 2 місце  -  з питань благоустрою  та 4 місце - з питань життєдіяльності району.

З метою покращення виконавської дисципліни щодо розгляду звернень громадян, які звертаються до КБУ «Контактного центру міста Києва»,  протягом минулого року відбулись робочі наради за участю керівників комунальних підприємств  району та структурних підрозділів райдержадміністрації, де було визначено основні пріоритетні завдання, направлені на покращення ефективності роботи зі зверненнями громадян, враховуючи часті зміни в методиці розрахунку рейтингових показників.

Усі зусилля співробітників контактного центру спрямовані на надання «закритого» циклу роботи із заявниками: від прийняття звернень до фінального контролю за його виконанням.

Враховуючи вищезазначене, прошу відповідальних посилити контроль за  якістю підготовки письмових відповідей, так як частина листів повертається сектором на доопрацювання через: неповну відповідь, з помилками або не по суті звернення, що значно впливає на рівень виконання звернень громадян.

 

 

За інформацією  сектору

реагування  на звернення громадян

Перейти до спискуВерсiя для друку