КМДА Київська міська державна адміністрація


20 вересня 2018

Коли обранці, виборці і влада ідуть «в ногу»

За адміністративним поділом селище Водогін входить до складу Оболонського району м.Києва, а фактично цей мікрорайон знаходиться на значній відстані від міста. За соціальним складом на Водогоні проживає 70% людей похилого віку: пенсіонери, інваліди та малорухомі люди, для яких виїзд до міста є проблемою. А єдиний аптечний пункт, що працює на Водогоні, щоразу припиняє свою роботу через збитковість, яка виникає за рахунок непомірної орендної плати за використання приміщення.

Із року в рік орган самоорганізації населення «Комітет мікрорайону «Селище Водогін, хутори Микільський та Редьки» звертається до Київського міського голови щодо примусового відновлення роботи фармацевтичного закладу.

Урегулювати це питання можливо було за умови зменшення орендної ставки за користування приміщенням, на що постійна комісія з питань комунальної власності Київради всі минулі роки не давала згоди. І тільки завдяки втручанню в цей процес депутата Київради Ганни Свириденко, яка наполягла про включення до порядку денного питання про зменшення орендної ставки для аптечного пункту на Водогоні, а також підтримки Оболонської райдержадміністрації, вдалось переконати членів комісії Київради з питань комунальної власності про зменшення орендної ставки до 1 %.

Це стало вагомою подією для мешканців селища Водогін, адже не всі можуть дістатися до фармацевтичних установ міста за станом своїх фізичних можливостей.

Щира подяка Ганні Свириденко і Оболонській райдержадміністрації за гуманність і турботу про людей.

 

Керівник ОСН «Комітет мікрорайону «Селище Водогін,
хутори Микільський та Редьки» Вікторів В.Г.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.