Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Оболонська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Звертаємо увагу на своєчасну виплату заробітної плати та легальне оформлення трудових відносин!

Опубліковано 23 березня 2017 року о 16:00

Відповідно до Закону України «Про оплату праці» (в новій редакції від 06.12.2016 № 1774-УІІІ) мінімальна заробітна плата - це встановлений законом мінімальний розмір оплати праці за виконану працівником місячну (годинну) норму праці.

Розмір мінімальної зарплати у місячному розмірі — 3200 грн., у погодинному розмірі 19,34 грн. — установлено Законом України «Про Державний бюджет України на 2017 рік» (від 21.12.2016 № 1801-VIII).

Згідно даних органів статистики, середня заробітна плата працівникам Оболонського району в середньому становить 7146,0 грн. що значно вище рівня мінімальної заробітної плати (3200 грн).

Станом на 01.02.2017 року заборгованість із виплати заробітної плати існувала на 2 економічно активних підприємствах району, на 1 економічно неактивному підприємстві та на 1 підприємстві- банкруті на загальну суму 2 млн. 410 тис. грн.

З метою посилення контролю за погашенням заборгованості розпорядженням Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації від 10.02.2011 № 64 утворена та Тимчасова комісія з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат в Оболонському районі міста Києва. На засіданнях зазначеної комісії щомісячно заслуховуються керівники підприємств-боржників, зокрема щодо виконання графіків погашення заборгованості по заробітній платі, розробляються заходи спрямовані на забезпечення своєчасної виплати заробітної плати працівникам підприємств та організацій. Завдяки вжитим заходам протягом 2016 року погашено заборгованості по заробітній платі підприємствами-боржниками, що заслуховувались на засіданнях тимчасової комісії на 1 млн. 433,4 тис.грн.

Не оформлення трудових відносин позбавляє працівників можливості участі в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, а отже соціального захисту.

Відповідно до розпорядження Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації від 14.03.2016 № 138, відповідно до Закону України "Про місцеві державні адміністрації" та розпорядження Кабінету Міністрів України від 02.03.2010 N 359-р "Про затвердження плану заходів щодо детінізації доходів та відносин у сфері зайнятості населення" утворено Робочу групу з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення в Оболонському районі міста Києва.

З початку 2017 року проведено 1 засідання Робочої групи, в рамках яких розглядалось питання легалізації виплати заробітної плати найманим працівникам з суб’єктами, які виплачують заробітну плату на рівні мінімальної або менше розміру мінімальної заробітної плати та менше розміру середньої заробітної плати по галузі.

За результатами заслуховування керівників підприємств на засіданнях Робочої групи рекомендується з урахуванням фінансово-економічних можливостей, поступово підвищувати розмір середньої заробітної плати працівникам. У разі неявки підприємства на засідання Робочої групи або відмови від співпраці та ненадання інформації, матеріали щодо таких підприємств в обов’язковому порядку передаються до правоохоронних та контролюючих органів з метою відповідного реагування.

Шановні роботодавці!

Легалізуйте зайнятість населення. Оформлення належним чином трудових відносин надає громадянам економічні та соціальні переваги отримання легальних доходів, забезпечення участі в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Звертаємо Вашу увагу на можливість першочергового спрямування коштів, отриманих під час відшкодування податку на додану вартість, на погашення заборгованості із заробітної плати

Шановні працівники!

Для реалізації своїх трудових прав Ви повинні вимагати від роботодавця легального оформлення трудових відносин. У разі відмови роботодавця, кожен громадянин має право звернутися до компетентних державних органів за захистом своїх конституційних прав (Управління Держпраці в Київській області).

Додатково інформуємо громадян, які мають низький рівень заробітної плати за основним місцем роботи, про можливість вступу на військову службу за контрактом до Збройних Сил України з офіційним грошовим забезпеченням та отриманням відповідних пільг та гарантій, передбачених для військовослужбовців чинним законодавством.

 


 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux