Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Оболонська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

З 19 січня в кінотеатрах України стартує показ фільму "Воїни духу"

Опубліковано 04 січня 2017 року о 11:31

Документальний фільм "ВОЇНИ ДУХУ" - фільм про останні дні, години, хвилини героїчної оборони Донецького аеропорту. Про це йшлося на прес-конференції в Укрінформі.

Автори "Воїнів духу" - Анна Мартиненко та Тетяна Кулаковська, які на власні кошти відзняли фільм, провели перемовини з кінотеатрами областей та міст, аби фільм вийшов у широкий прокат

"Це - унікальний фільм і дуже добре, що він виходить в широкий прокат по всій Україні. Цей фільм - це розповідь бійців, очевидців, захисників, які це пройшли, відчули на собі усі ці емоції, і радість і біду. Вони розповідають все з перших вуст", - зазначив один з героїв фільму, "кіборг" Руслан Боровик (позивний "Багдад").

Ще один герой фільму, "кіборг" Анатолій Свирид ("Спартанець"), наголосив на тому, що на таких фільмах, як "Воїни духу", яких, на жаль, дуже мало, будуть виховуватися покоління майбутніх захисників. "Більш правдивого фільму не може бути. Це те, що знімали бійці, і те, що ми бачили. Подивитися треба. Правда не завжди приємна, на жаль. Я був впевнений, що в полон не попаду ніколи. Але в тій ситуації, яка склалася на той час, коли немає евакуації і є багато важкопоранених наших бійців, які помирають, і померли до ранку 21 січня, - я прийняв таке рішення, що я виходжу міняти себе на важкопоранених. Хлопців врятував. Вважаю, що зробив усе правильно", - заявив він.

Як наголосив "Спартанець", українці продемонстрували як в Донецькому аеропорту, так і в інших районах зони АТО, "що є справді козацького роду". "Є у нас, в українських чоловіках, і дух, і гідність, і честь. І якби знали наші так звані "брати", що якщо вони сюди сунуться, то отримають по зубах -  вони б сюди не прийшли. Добро має бути з кулаками.  І захистити себе ми зобов'язані. Щасливий і гордий з того, що такий фільм буде і побачити його зможуть і в маленьких містах", - зазначив він. 

Перший заступник голови комунального підприємства "Київкінофільм" Лариса Губенко також наголосила, що кінотеатри, особливо, які знаходяться у комунальній власності, мають демонструвати такі фільми, які виховують почуття патріотизму у молоді. 

"Коли до нас звернулися автори фільму, то ми ні хвилини не вагалися і сказали, що візьмемо цей фільм і будемо показувати у наших кінотеатрах.  По-перше, тому що у нас мережа комунальних кінотеатрів і майно належить територіальній громаді міста Києва, і свою соціальну функцію ми виконуємо. А по-друге, ми - українці і цей фільм потрібно дивитися усім", - заявила вона.

Наразі "Київкінофільм" підтвердив 6 з 10 наявних кінотеатрів для показу "Воїнів духу". У подальшому, можливо, будуть додані ще інші.

"Фільм виходить у прокат 19 січня, але прес-показ буде у нашому кінотеатрі українського фільму "Ліра" 20 січня о 18 годині. О 19.30 буде вже показ для глядачів", - зазначила Лариса Губенко.

За матеріалами ukrinform.ua


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux