Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Оболонська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Відбулось чергове засідання Комісії з питань координації євроатлантичної інтеграції України

Опубліковано 03 грудня 2021 року о 08:28

2 грудня відбулось чергове засідання Комісії з питань координації євроатлантичної інтеграції України (далі - Комісії) під головуванням Ольги Стефанішиної, Віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України.

Захід відбувся у тематичному форматі і стосувався найважливіших питань сектору безпеки і оборони.

«Майже півроку тому відбулось тематичне засідання Ради національної безпеки і оборони України, де було ухвалено рішення про невідкладні заходи інтеграції України до НАТО. Відтоді завдяки скоординованій роботі державних органів, маємо проміжні результати у секторі безпеки і оборони», – зазначила Ольга Стефанішина на початку засідання Комісії.

Вони охоплюють посилення представництва України у структурах Альянсу, наповнення практичним змістом участі України у Партнерстві розширених можливостей. Крім того, в рамках цієї роботи тривають заходи з розбудови національної системи стійкості, які регламентовані окремим рішенням РНБО.

На засіданні Комісії також проаналізували питання досягнення Цілей партнерства Україна-НАТО у рамках участі України у Процесі планування та оцінки сил НАТО.

«16 червня Північноатлантична рада НАТО схвалила оновлений пакет Цілей Партнерства для України на наступний цикл Процесу планування та оцінки сил, а саме на 2021-2025 роки. Визначено 46 Цілей, шість з яких є новими для України. Належне виконання завдань, визначених Цілями партнерства, – це важливий для союзників індикатор серйозності наших намірів щодо членства в Альянсі. Тому необхідно ретельно підійти до того, аби врахувати всі висновки з виконання Цілей Україною у попередньому періоді 2018-2020 років для успішного їх досягнення зараз і до 2025 року», – звернула увагу Голова Комісії.

На заході зазначили, що кожна із 46-ти Цілей партнерства Україна-НАТО інтегрована у національні плани, до прикладу, у Стратегічний оборонний бюлетень та інші програмні документи.

Ще одним важливим питанням стала робота над проектом Індивідуально адаптованої програми партнерства між Україною та НАТО, яка триває вже майже рік. Очікується, що у січні 2022 року Програма буде спрямована для схвалення державам-членам НАТО та Україні.

Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України також нагадала про важливість роботи щодо створення Центру морської безпеки на Одещині: «Попередньо серед головних завдань Центру ми визначаємо аналіз поточних викликів та загроз, прогнозування сценаріїв у Чорноморському регіоні та оперативні консультації всередині держави щодо цього та зі стороною НАТО».

Наступне засідання Комісії відбудеться до кінця цього року і буде присвячено як безпеково-оборонним питанням, так і іншим аспектам євроатлантичної інтеграції України.

Маємо проміжні результати виконання рішення РНБО щодо інтеграції України до НАТО, – Ольга Стефанішина

kmu.gov.ua

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux