Головна  →  Новини  →  22 жовтня 2013

Підготовка до відзначення 69-ї річниці визволення України та 70-ї річниці визволення міста Києва від фашистських загарбників триває

 В Оболонському районі триває підготовка до відзначення 69-ї річниці визволення України та 70-ї річниці визволення міста Києва від фашистських загарбників. Так, з нагоди визначних дат та у рамках виконання соціальних ініціатив Президента України ветерани війни отримають адресну матеріальну допомогу.

          16 жовтня 2013 голова Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації Василь Антонов підписав районне розпорядження «Про затвердження Плану заходів з нагоди 70-ї річниці визволення міста Києва від фашистських загарбників в Оболонському районі міста Києва», яким затверджено низку районних заходів. 

Зокрема, відзначення знаменних дат розпочалось участю Оболонського району у Всеукраїнській естафеті пам’яті «Слава визволителям України». Нагадаємо, що протягом 4-8 жовтня символи естафети - копія Прапора Перемоги, копія штандарту І Українського фронту, каска невідомого солдата, меморіальна гільза для наповнення землею та альбом пам’яті естафети - знаходились в Оболонській адміністрації, і кожен відвідувач мав можливість ознайомитись з експозицією та віддати шану героям-визволителям.

8 жовтня за участю представників районної влади та районної організації Партії регіонів відбувсяритуал пам’яті та покладання квітів до Меморіального комплексу воїнам Великої Вітчизняної війни в Пущі-Водиці та передача символів естафети пам’яті ветеранам Подільськомурайону.

Проведено заходи з благоустрою та впорядкуванню території біля меморіалів, пам’ятників та пам’ятних знаків, встановлених на честь воїнів ВВв. До заходів долучились і ветеранські організації району. Так, 19 жовтня ветерани разом з головою Оболонської райдержадміністрації та районної організації Партії регіонів Василем Антоновим прибирали територію біля скульптурної композиції на перетині Оболонського проспекту та вул. Тимошенка. 

З 25 жовтня по 8 листопада ветерани ВВв Оболонського району візьмуть участь у заходах міського та державного рівня.

Так, 25 жовтня Герой Радянського Союзу, Герої Соціалістичної праці, представники громадських ветеранських організацій Оболонського району братимуть участь  в урочистій зустрічі з керівництвом Київської міської ради та Київської міської державної адміністрації

28 жовтня та 6 листопада делегація ветеранів району візьме участь у Ритуалі  Пам’яті  з покладанням вінків та квітів до могили Невідомого солдата

30 жовтня голова Оболонської адміністрації разом з керівниками ветеранських організацій вітатиме ветеранів, що знаходяться на лікуванні у  Київському міському шпиталі інвалідів Великої Вітчизняної війни в Пущі-Водиці

5 листопада відбудуться урочистості біля меморіалів та братських могил у с. Петрівці, що будуть організовані Оболонською та Вишгородською адміністраціями;

6 листопада ветерани Оболоні братимуть участь в урочистих зборах та концерті в Національному Палаці мистецтв «Україна», а 8 листопада – в урочистій зустрічі ветеранів у приміщенні Центрального будинку офіцерів Збройних Сил України

12 листопада в Територіальному центрі соціального обслуговування та матеріальної допомоги самотнім непрацездатним громадянам для ветеранів війни відбудеться святковий концерт.

Протягом жовтня-листопада Оболонський район буде приймати делегації з регіонів України та СНД, які прибудуть до столиці України для участі у святкових заходах.

З нагоди 69-ї річниці визволення України та 70-ї річниці визволення міста Києва від фашистських загарбників в районних закладах освіти та культури відбудуться уроки пам’яті, зустрічі учнів з ветеранами Великої Вітчизняної війни, походи вихідного дня по лінії оборони Києва, екскурсії до шкільних музеїв Бойової Слави та музею історії Великої Вітчизняної війни, книжкові виставки, тематичні полиці, виставки творчих робіт тощо.

Крім того, з нагоди знаменних дат 1 листопада у Музеї історії міста Києва відбудеться відкриття тематичної виставки «Війна, місто, люди...». Триватиме експозиція до 24 листопада.

3-го листопада на території Деснянського району відбудеться військово-історичний фестиваль – реконструкція битви «Даєш Київ! Листопад 1943». Організатором заходу виступила молодіжна громадська організація «Червона зірка».

Безпосередньо, 6 листопада у столиці за участю керівництва держави і міста відбудуться Ритуали Пам’яті з покладанням вінків та квітів до пам’ятника героям-танкістам, стели Перемоги, пам’ятника генералу армії М.Ватутіну, могили Невідомого солдата та запалення Вічного вогню у меморіальному комплексі «Національний музей історії Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років».

У рамках офіційних заходів Хрещатиком пройде військово-історична хода та парад духових оркестрів. Урочиста зустріч керівництва міста з учасниками делегацій з областей України, міст-героїв України, Росії та Білорусі. Також за участю делегацій міст-героїв на Дніпровській набережній біляКолони Магдебурзького права відбудеться ритуал спуску вінків на води Дніпра.

Завершиться святковий день стилізованою концертною програмою на Майдані Незалежності зі святковим феєрверком.

Крімтого, 7 листопада у с. Круглик Київської області урочисто відкриють трьохповерховий артилерійський ДОТ-музей №152.

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку