Головна  →  Новини  →  23 травня 2019

Детективна агенція «Шерлок and Ватсон» в бібліотеці ім. С.Чекаліна - на Пріорці

У бібліотеці ім. С. Чекаліна - на Пріорці бібліотекарі разом з юними читачами відчули себе справжніми детективами і поринули у вир загадкових розслідувань. Цього разу детективний квест влаштували для учнів 4-а класу школи №16. І це не випадково! Адже саме в ці травневі дні, а якщо бути вже і справді точним, то 22 травня відзначали 160-ту річницю від дня народження славнозвісного Артура Конан Дойла, британського письменника, відомого насамперед своїми творами про Шерлока Холмса.

Шерлок Холмс – вигаданий детективний персонаж, головний герой книг англійського письменника. Його прототипом став відомий лікар та професор Единбурзького університету Джозеф Белл, асистентом якого був Артур Конан Дойл. Завдяки своїй видатній спостережливості та умінню робити висновки, Белл міг легко визначити професію пацієнта, звідки він чи певні подробиці з його життя. Цими рисами, а також схожою зовнішністю Конан Дойл наділив і свого відомого персонажа. 
В бібліотеціспробували доторкнутися до слави неперевершеного детектива усіх часів і влаштували захопливі та непрості перепони для юних «детективів».

"Було все як у справжніх майстрів – випробовування на кмітливість, спостережливість, уважність, спритність, логічне мислення. З завданнями усі справилися чудово!", - розповіли у бібілотеці.

 

За інформацією бібілотеки ім. С. Чекаліна - на Пріорці

Перейти до спискуВерсiя для друку