Головна  →  Новини  →  23 квітня 2019

Проїзд, хліб та комуналка: які переваги надає Картка киянина

«Картка киянина» має низку переваг для пільгових категорій. Її можуть отримати ті, у кого є пільги на виплати з бюджету міста, хто офіційно працевлаштований у столиці, переміщені особи, які стоять на обліку в Києві, учні шкіл та ВНЗ, а також їхні батьки і опікуни. Про це повідомляє ініціатива «Kyiv Smart City».

Як отримати картку?

  • Потрібно подати заявку до АТ «ОЩАДБАНК».
  • Надати пакет документів: паспорт, ідентифікаційний код, документи, що підтверджують право на отримання картки (учнівський квиток, студентський квиток, довідка з місця роботи тощо), документ про надання пільг (за наявності).

СОЦІАЛЬНИЙ ХЛІБ ТА ЗНИЖКИ

Серед приємних бонусів, які отримують власники картки, є програма «Соціальний хліб». Завдяки картці можна отримати знижку в магазинах «Київхліб» на придбання одного з трьох видів соціального хліба: батон, пшеничний та український хліб. Розмір знижки залежить від пільги, а скористатися нею можна один раз на день. Деталі знижок можна дізнатися в одному зі 150 магазинів «Київхліб».

Власники картки поділені на 5 категорій, кожна з яких має свій розмір знижки. Власники, які не мають пільг, зможуть купувати соціальні сорти хліба зі знижкою 20%. Ідентифікувати пільговиків можна завдяки встановленим терміналам «Ощадбанку», що зчитують інформацію з електронних карток покупців.

ОПЛАТА ЗА ПРОЇЗД

До того ж, картка — один із видів столичного е-квитка. Якщо пасажири ще не оформили її, то оплатити проїзд можна транспортною карткоюKyiv Smart Card або квитком із QR-кодом.

Нагадуємо, що вже з 30 жовтня цього року у підземці зникнуть жетони. Далі пасажири зможуть сплачувати за проїзд тільки електронними засобами, що зекономлять час та гроші. Переглянути відповіді на актуальні питання щодо цих змін можна тут.

ПЕРЕВАГИ ОСОБИСТОГО КАБІНЕТУ

Для киян існує сервіс «Особистий кабінет киянина», де можна внести чотирилапого друга в реєстр домашніх тварин. Зробити це нескладно: з особистого кабінету користувача перенаправляють на портал, де потрібно заповнити форму.

Реєстр домашніх тварин має переваги, про які «Вечірній Київ» вже розповідав раніше.

Завдяки особистому кабінету, кияни також можуть записати дитину до дитсадка, стати в електронну чергу, перейти на сторінку «Громадського Бюджету» Києва та сайт електронних петицій Київради, або ж сплатити за комунальні послуги.

vechirniykiev.com.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку