Головна  →  Анонси  →  18 лютого 2019

У столиці вшанують подвиг учасників Революції Гідності та увічнять пам’ять Героїв Небесної Сотні

У столиці вшанують подвиг учасників Революції Гідності та увічнять пам’ять Героїв Небесної Сотні. Затверджено відповідний план заходів із підготовки та відзначення у Києві Дня Героїв Небесної Сотні у 2019 році.

Так, 20 лютого відбудуться офіційні заходи до Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні на Алеї Героїв Небесної Сотні.

Також 18-20 лютого триватимуть меморіальні заходи із вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні.

Окрім того, на Майдані Незалежності 16 лютого відкрився інформаційно-виставковий проект «100 років боротьби», який триватиме до 8 березня. Також до Дня Героїв Небесної Сотні 16 лютого стартував інформаційно-просвітницький захід на Майдані Незалежності, який триватиме до 22 лютого.

20 лютого заходи до Дня Героїв Небесної Сотні триватимуть на вул. Хрещатик, 36.

18-20 лютого урочисті та меморіальні заходи за участю представників органів влади та громадськості, церемонії покладання квітів до пам’ятників та пам’ятних знаків на честь Героїв Небесної Сотні триватимуть у всіх районах столиці.

20 лютого заплановане проведення поминального молебню за Героями Небесної Сотні. Цього ж дня у Музеї історії відтворення Михайлівського Золотоверхого монастиря проведуть виставку, присвячену Революції Гідності.

Окрім того, 20 лютого організують концертну програму «Вам наша пам’ять і любов» у Національному історико-архітектурному музеї «Київська фортеця».

Із 15 до 28 лютого триватиме фотовиставка «Спогади солдата» захисника Донецького аеропорту, члена Асоціації ветеранів АТО України Руслана Боровика у Національному історико-архітектурному музеї «Київська фортеця».

Протягом лютого триватимуть також тематичні просвітницькі заходи у бібліотеках міста Києва: виховні години, бесіди, книжкові та ілюстративні виставки тощо. Також у лютому організують тематичні заходи у закладах освіти столиці. Зокрема, передбачене проведення уроків пам’яті, перегляд документальних фільмів, учнівські колективи покладатимуть квіти до пам’ятних знаків Героям Небесної Сотні.

Окрім того, у Державному архіві м. Києва у лютому організують виставку «До Дня Героїв Небесної Сотні».

Зазначимо, що 18-20 лютого обмежать проведення розважальних заходів, спортивних змагань та внесуть відповідні зміни до програми теле- і радіопередач комунальних засобів масової інформації.

Також відповідним структурним підрозділам Київської міської державної адміністрації доручено забезпечити благоустрій місць проведення заходів, упорядкувати пам’ятні місця, пов’язані з трагічними подіями Революції Гідності, у тому числі, території навколо Хреста на місці загибелі Героїв Небесної Сотні та місця поховань Героїв Небесної Сотні та громадян, які загинули, відстоюючи незалежність та територіальну цілісність під час АТО, операції об’єднаних сил у Донецькій та Луганській областях.

Під час проведення заходів до Дня Героїв Небесної Сотні забезпечать посилену охорону громадського порядку і безпеку дорожнього руху, а також чергування бригад екстреної (швидкої) медичної допомоги.

kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку