Головна  →  Новини  →  2 жовтня 2013

У столиці затвердили Програму зайнятості населення м. Києва на період до 2017 року

У столиці затвердили Програму зайнятості населення Києва на період до 2017 року. Відповідне рішення сьогодні, 2 жовтня, підтримало 76 депутатів Київради.

Програма розроблена на виконання соціальних ініціатив Президента України та спрямована на забезпечення позитивних перетворень у сфері зайнятості населення, підвищення його економічної активності та посилення соціального захисту населення від безробіття.

Очікується, що реалізація відповідної програми сприятиме підвищенню рівня зайнятості населення до 66,5%, зниженню економічного безробіття до 3,9%, створенню за рахунок усіх джерел фінансування 332,5 тис. нових робочих місць.

Також здійснення заходів, передбачених програмою, надасть соціальні послуги для 126 тис. безробітних громадян, у тому числі з працевлаштування – 31,5 тис. осіб, професійного навчання – 30 тис. осіб, участі в оплачуваних громадських роботах – 19,7 тис. осіб.

Крім того, підвищиться якість та вартість робочої сили шляхом посилення ролі роботодавців у здійсненні професійного навчання персоналу на виробництві, впровадження заходів мотивації до праці та закріпленні кадрів, у першу чергу, молоді.

Серед основних завдань Програми: оцінка стану столичного ринку праці та параметрів щодо трудового потенціалу, обсягів зайнятості та рівня безробіття населення; визначення основних напрямів проведення регіональної політики зайнятості і шляхів їхньої реалізації; координація зусиль структурних підрозділів КМДА, пов’язаних з виконанням заходів регулювання ринку праці та поліпшення ситуації у сфері зайнятості населення; здійснення моніторингу та інформаційного забезпечення щодо реалізації завдань і заходів програми.

 

kievcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку