Головна  →  Новини  →  27 вересня 2013

Віталій Мохорєв: «Кияни мають ще декілька днів, щоб самостійно обрати дільничного лікаря»

Протягом вересня у столиці триває кампанія «Вибір лікаря». Наразі кияни мають ще декілька днів, щоб самостійно обрати дільничного лікаря. Про це нагадав директор Департаменту охорони здоров’я Віталій Мохорєв під час інспекційного візиту до Центральної районної поліклініки Деснянського району.

Віталій Мохорєв поспілкувався з лікарями та пацієнтами щодо практичної реалізації кампанії «Вибір лікаря» у столиці. Пацієнти цієї поліклініки радо відгукнулися на можливість самим вирішувати, у якого фахівця вони обслуговуватимуться. Наприклад, до Тетяни Чірниш, сімейного лікаря з 18-річним стажем роботи, за особистими заявами протягом вересня вже записалися на обслуговування майже 2300 осіб. Трохи менше пацієнтів – 1500 – у її молодої колеги Юлії Кобенко. Вона працює терапевтом лише два роки, але планує пройти навчання та стати кваліфікованим сімейним лікарем, якому кияни довірятимуть своє здоров’я всією родиною.

«Саме питання довіри пацієнта до свого лікаря і покладено в ініціативу проведення кампанії «Вибір лікаря». За відповідним наказом Міністерства охорони здоров’я раз на рік, з  1 до 30 вересня, українцям надається таке право», – зауважив Віталій Мохорєв.

У столиці кампанія «Вибір лікаря» проходить уже вдруге. За три тижні вересня правом обрати лікаря скористалися більше мільйон киян. Понад три тисячі з яких прийняли рішення змінити дільничного фахівця.

Як повідомили у профільному департаменті, згідно нормативів лікар первинної ланки повинен обслуговувати не менше 1500 та не більше 3000 пацієнтів. Ці рамки дозволяють обслуговувати киян, зберігаючи при цьому належну якість медичної послуги.

«Окрім очевидної користі для пацієнтів, свідомий вибір «власного» лікаря є стимулом і для фахівця. Адже затребувані серед пацієнтів столичні медики отримуватимуть майже удвічі більшу оплату, за тих колег, до кого довіра людей менша. І це не теоретичне припущення, а конкретний досвід пілотних – Дарницького та Дніпровського районів, який в 2013 році вже поширюється на всі столичні медичні заклади первинної ланки», – зауважив Віталій Мохорєв.

Також директор Департаменту охорони здоров’я закликав всіх киян у дні, що залишилися до кінця кампанії, реалізувати своє право та обрати свого лікаря первинної ланки і нагадав, що для цього треба лише звернутися до реєстратури медичного закладу поряд з місцем проживання та заповнити реєстраційну форму. Також він зазначив, що якщо громадянин задоволений обслуговуванням у свого лікаря та не бажає його змінювати на іншого, писати заяву не потрібно.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку