Головна  →  Новини  →  17 жовтня 2017

Під час Колегії розглянули питання: «Про заходи щодо створення сприятливих умов життєдіяльності осіб з обмеженими фізичними можливостями в Оболонському районі м. Києва»

Під час Колегії розглянули питання: «Про заходи щодо створення сприятливих умов життєдіяльності осіб з обмеженими фізичними можливостями в Оболонському районі м. Києва»

17 жовтня 2017 року під головуванням очільника району Олександра Цибульщака відбулось чергове засідання Колегії Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації. В засіданні Колегії взяли участь перший заступник голови Роман Лелюк, заступник голови Сергій Блохов, керівник апарату Ірина Пашко, керівники структурних підрозділів Оболонської райдержадміністрації та комунальних підприємств району. 

Під час апаратної наради було розглянуто  питання: «Про заходи щодо створення сприятливих умов життєдіяльності осіб з обмеженими фізичними можливостями в Оболонському районі м. Києва».

Перед присутніми доповіли:

- Головко Олександр Олексійович – начальник управління будівництва архітектури та землекористування;

- Шабельніков Валерій Михайлович – заступник начальника КП «Шляхово-експлуатаційне управління по ремонту та утриманню автомобільних шляхів та споруд на них».

- Сагайдак Людмила Григорівна – директор КП «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Оболонського району м. Києва»;

- Терехова Любов Михайлівна – заступник начальника управління культури, туризму та охорони культурної спадщини;

- Некрасова Мар’яна Анатоліївна – начальник управління охорони здоров’я;

- Клебанова Олена Борисівна – начальник управління праці та соціального захисту населення.

Зокрема, присутні були проінформовані про те, що Оболонською районною в місті Києві державною адміністрацією приділяється велика увага забезпеченню доступності для громадян з особливими потребами. На даний час переважна більшість районних закладів культури, освіти, громадських будівель, а також медичних закладів забезпечено спеціальними засобами для безперешкодного доступу людей з обмеженими фізичними можливостями.

В 2016 році здійснені заходи з адаптації приміщення Оболонської райдержадміністрації для потреб людей з обмеженими фізичними можливостями та влаштовано спеціальний підйомник для безперешкодного пересування в середині приміщення та облаштовано пандусом центральну вхідну групу будівлі. В поточному році за Програмою економічного та соціального розвитку м. Києва проводиться капітальний ремонт та заміна ліфта в будівлі Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації, адаптованих до потреб людей з інвалідністю.

Протягом останнього часу в закладах культури Оболонського району проведено роботи з облаштування елементів безперешкодного доступу людей з обмеженими фізичними можливостями.

Нещодавно відкрито для мешканців новозбудований парк «Оболонь» в урочищі «Наталка», який повністю адаптований для потреб маломобільних груп населення. Роботи в парку продовжуються.

При виконанні в 2016-2017 роках поточних ремонтів міжквартальних проїздів та прибудинкових територій КП ШЕУ виконано роботи по влаштуванню понижень бортового каменю для забезпечення безперешкоднього руху осіб з обмеженими властивостями в кількості 24 одиниць.

В районі близько 500 під'їздів житлових будинків вже облаштовано пандусами для з'їзду інвалідних колясок, в тому числі в 2016 році було обладнано пандусами 23 під'їзди. З початку 2017 року встановлено 6 пандусів в житлових будинках.

Перейти до спискуВерсiя для друку