КМДА Київська міська державна адміністрація


13 жовтня 2017

Відбулися урочистості з нагоди Дня захисника України

Відбулися урочистості з нагоди Дня захисника України

14 жовтня – особлива дата для кожного українця. Адже, саме в день великого християнського свята Покрови Пресвятої Богородиці ми вшановуємо захисників рідної землі.

День захисника України - це свято пам’яті про наших гордих предків, які пером і словом, вогнем і мечем виборювали право на незалежність рідної держави на різних етапах її становлення, свято сучасних Героїв України, які відстоюють незалежність та цілісність нашої держави.

Сьогодні, в Оболонському районі м. Києва біля пам’ятного знаку Воїнам-патріотам України відбулися урочистості з нагоди Дня захисника України та Дня українського козацтва.

Із словами привітання до присутніх звернувся голова Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації Олександр Цибульщак. «В ці дні ми вшановуємо всіх, хто причетний до високого звання – захисника України. Це свято козацької мужності та звитяги, свято вдячності ветеранам Другої світової та свято поваги до усіх героїв сьогодення, які мужньо захищають кордони України в ім'я суверенності та єдності нашої держави. Сьогодні ми маємо можливість жити, розвивати країну, вчитися, виховувати дітей, планувати майбутнє тільки тому, що на передовій нас надійно захищають українські військові», - зазначив у своєму виступі Олександр Леонідович.

Також слова вдячності та пошани висловили військовий комісар Оболонського районного у м. Києві військового комісаріату, полковник Збройних Сил України Вадим Слєпко, депутат Київської міської ради  Володимир Старовойт, мешканець Оболоні, батько загиблого кіборга Олексія  Дурмасенка, художник та архітектор Олег Дурмасенко, голова Спілки учасників АТО Оболонського району м. Києва, доброволець АТО з 2014 року, помічник командира з оперативного забезпечення, керівник 90-го батальйону, 81-ї десантно-штурмової бригади, кіборг, учасник боїв за Донецький аеропорт, Піски, Авдіївку, Водяне, Опитне, кавалер орденів Богдана Хмельницького ІІ та ІІІ ступенів, підполковник Збройних Сил України Віталій Баранов. 

За бездоганне виконання службових обов'язків, зміцнення  обороноздатності та безпеки  України, особисту мужність і відвагу, високий професіоналізм та вірність військовій присязі, за відданість своїй Вітчизні та українському народові державними нагородами та подяками голови Оболонської райдержадміністрації були нагороджені військовослужбовці, учасники Антитерористичної операції на Сході України,особовий склад Оболонського  районного  військового комісаріату. Також було вручено 14 відзнак "Герой- оболонець".

Будь яка війна – це трагічна сторінка в історії людства.  Ніколи не повернути Героїв, які навіки залишилися на полі бою, у Донецькому аеропорту, під Іловайськом, на Грушевського, на Інститутській…  Вічна їм пам`ять! Присутні вшанували хвилиною мовчання усіх полеглих славних синів України. 

Після завершення офіційної частини присутні запалили свічки-лампадки та поклали квіти до пам’ятного знаку воїнам-патріотам України.

День захисника України — свято не тільки військових. Це свято нескорених, свідомих громадян, які вболівають за долю нашої країни, день усіх небайдужих, які своєю професійною діяльністю, сумлінною працею, волонтерською роботою забезпечують Україні захист — економічний, гуманітарний, інформаційний. Мільйони людей вірять, що небо нашої України буде мирним, адже його оберігають славні воїни.

Вітаємо всіх з Днем захисника України, зі святом Пресвятої Покрови та  з Днем українського козацтва.  

Щиро зичимо доброго здоров’я, родинного затишку, миру, натхнення і високих звершень на благо розквіту Великої Української Держави!

Слава Україні! Героям слава! 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.