КМДА Київська міська державна адміністрація


13 липня 2017

Роман Лелюк взяв участь у прес-турі до Пущі–Водиці

Роман Лелюк взяв участь у прес-турі до Пущі–Водиці

Вчора, 12 липня перший заступник голови Оболонської РДА Роман Лелюк, директор КП «Шляхово-експлуатаційне управління по ремонту та утриманню автомобільних шляхів та споруд на них Оболонського району» Олег Куліков, начальник відділу контролю за благоустроєм та збереження природного середовища Олексій Нікитюк разом з депутатом Київської міської ради Людмилою Костенко,  представниками Київської міської державної адміністрації та преси взяли участь у прес-турі до Пущі-Водиці. Прес-тур організували ГО «Зелена Оболонь» та ТОВ «Пуща резорт».

Захід розпочався з вулиці Йорданської, звідки відправився екскурсійний трамвай, що доставив учасників у Пущу-Водицю (на 7-у лінію), де розпочалася оглядова екскурсія.

Дорога до Пущі-Водиці – це занедбані трамвайні лінії, які не ремонтувалися більше 30 років, тому цього року буде розпочато  реконструкцію трамвайної лінії від вул. Автозаводської до вул. Пуща-Водицької, від вул. Міської до вул. Селянської та лісової трамвайної колії. Планується повна заміна рейок і шпал, зменшення шумонавантаження і збільшення пропускної можливості вулиці для автомобілів. На реконструкцію виділено приблизно 65 млн. грн. До кінця літа заплановано покласти перших 100 метрів рейок.

У рамках екскурсії учасники прес-туру оглянули нинішній стан пам’яток архітектурної спадщини, місцевого парку і пляжу. Більшість пам’яток архітектури в занедбаному стані та підлягають негайної реставрації. Натомість, родзинкою Пуща-Водиці залишаються Церква преподобного Серафима Саровського  і склеп Козакевич біля церкви, які добре збереглись до сьогодні .

В парку  культури і відпочинку "Пуща-Водиця" з 2016 року почали реконструкцію. "На розвиток парку виділили 6 млн. грн. Цього року першочерговим завданням стоїть укладання нових пішохідних доріжок (2 млн. грн.), а в наступному році плануємо зробити автополив, побудуємо оглядовий майданчик і вхід в парк, встановимо урни і зробимо озеленення парку", - зазначив учасник прес-туру перший заступник голови Оболонської райдержадміністрації Роман Лелюк. -Також на двох головних вулицях мікрорайону (вул. Юнкерова і вул. Квітки Цісик) проведуть ямковий і капітальний ремонт доріг.»

Гордістю  Пущі-Водиці є пляж,  який отримав цього року заслужену міжнародну екологічну нагороду «Блакитний прапор», адже там все відповідає стандартам: чисті вода і пісок, наявність рятувальників,  крісло-амфібія для маломобільних людей та інше.

Також під час заходу обговорили проблемні питання мікрорайону та шляхи їх вирішення, серед яких: стан автомобільних доріг, автомобільних переїздів, покращення транспортного сполучення.

 Фотоальбом



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.