КМДА Київська міська державна адміністрація


10 липня 2017

7 липня відбулись перші збори новообраної Громадської ради при Оболонській РДА

7 липня відбулись перші збори новообраної Громадської ради при Оболонській РДА

7 липня 2017 року відбулись І загальні збори Громадської ради при Оболонській районній в місті Києві державної адміністрації, обраної 26 червня на установчих зборах делегованих представників інститутів громадянського суспільства. У засіданні взяли участь і представники Оболонської РДА: перший заступник голови Роман Лелюк, заступник керівника апарату Євгеній Палій, начальник фінансового управління Ірина Лахманюк, представники відділу з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю.

Відповідно до порядку денного учасники зборів обрали голову, заступників та секретаря Громадської ради:

Гончарук Василь Віталійович- голова ради,

Павленко Ігор Володимирович – перший заступник голови ради,

Семикрас Олександр Васильович – заступник голови ради,

Кухарська Юлія Володимирівна – секретар.

Опрацювавши заздалегідь  Положення про Громадську раду та Регламент, майже одноголосно членами ради було затверджено їхній зміст. Також було підтримано та погоджено логотип і прапор Громадської ради при Оболонській РДА та перелік комітетів.

Привітавши учасників зборів з обранням до Громадської ради 2017-2019 років, перший заступник голови Оболонської РДА Роман Лелюк поінформував присутніх щодо реалізації Бюджету участі в Оболонському районі. Він детально зупинився на тому, які види проектів можна формувати в цьому році, яким чином відбувається відбір, оцінка проекту та голосування, наголосив на можливих помилках під час підготовки проектів та повідомив, що за роз’ясненнями та консультаціями щодо підготовки громадських проектів можна звертатись до фінансового управління Оболонської РДА, його керівника – Ірини Лахманюк.

В свою чергу, Ірина Лахманюк повідомила, що від Оболонського району зареєстровано в електронній системі тільки 9 громадських проектів, що говорить про невисоку активність оболонців в порівнянні з минулим роком, та висловила сподівання, що до 15 липня – кінцевого терміну подачі проектів – активісти району ще встигнуть подати нові проекти.  

Щодо ситуації, яка склалась з розміщенням секретаріату Громадської ради, виступив заступник керівника апарату Оболонської РДА Євгеній Палій. Він поінформував присутніх, що виникла нагальна потреба у зміні місця перебування секретаріату ради, в зв’язку з розширенням повноважень Центру (відділу) надання адмінпослуг та необхідністю розміщення їхніх співробітників саме на І поверсі, адже це забезпечить доступність та зручність для отримувачів адмінпослуг. Членами ради було створено робочу групу, завданням якої стало вивчити  зазначене питання та спільно з керівництвом РДА знайти оптимальне рішення.

Останнім питанням, яке розглянула Громадська рада, це створення робочої групи щодо вивчення кризової ситуації, яка склалась в селищі Водогін та пов’язана із намаганням розпочати будівництво багатоповерхівок на території лісу. Таке рішення було ухвалене в зв’язку із зверненням до Громадської ради представника ГО «Відродження Водогону» Роберта Ліснічука.

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.