КМДА Київська міська державна адміністрація


25 вересня 2013

Протягом тижня у столиці запрацюють ще чотири дитсадки з відновленими групами

Протягом тижня у столиці запрацюють ще чотири дитсадки з відновленими групами

 Директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Оксана Добровольська здійснила інспекцію трьох дитячих садків. У рамках інспекційного виїзду вона перевірила стан виконаних ремонтних робіт у дошкільному навчальному закладі №7, за адресою: вул. П. Григоренка, 21-А. Під час візиту Оксана Добровольська доручила керівництву закладу опрацювати та належним чином відреагувати на скарги батьків вихованців закладу. Крім того, про результати проведеної роботи районне управління освіти дарницької РДА має прозвітувати протягом тижня.

ТакожОксана Добровольська побувала у двох дитсадках Деснянського району, зокрема, у ДНЗ № 781, що вул. В. Висоцького, 3, та № 300 на вул. Радунській, 22/9-А. У цих закладах повністю завершені ремонті роботи та замінені харчоблоки.

«Наразі ми завершуємо перевірки закладів, які не встигли підготуватися до початку навчального. Однак, врахувавши зауваження департаменту, майже закінчили ремонтні роботи. Крім того, протягом поточного тижня у столиці запрацюють ще чотири дитсадка з відновленими групами. Таким чином до кінця вересня усі діючі дитячі садки функціонуватимуть у належному стані», – зазначила Оксана Добровольська.

Вона також наголосила, що місто активно працює над реалізацією соціальних ініціатив Президента України щодо розширення мережі дошкільних навчальних закладів. Тож у наступному році планують відновити та реконструювати 24 столичні дошкільні навчальні заклади, у яких додатково з’являться 2470 місць.

«Ми можемо констатувати, що у столиці спостерігається стійка тенденція щодо збільшення кількості дітей щороку на шість тисяч. Понад сім тисяч дітей відвідують київські дитсадки, маючи іншу реєстрацію. Загалом в електронній системі запису до дитячих садочків зареєстровані майже 27 тисяч дітей. Аби забезпечити доступ кожної дитини до дошкільної освіти, ми повертатимемо приміщення садочків, у яких наразі розміщені державні установи та інші орендарі. Загалом це дасть змогу створити понад 10 тисяч місць. Проте вже до кінця 2013 року мережа дошкільних закладів столиці розшириться на 4500 місць», – зауважила Оксана Добровольська.

Крімтого, протягом наступних 5 років у столиці планують побудувати 11 нових дитячих садків, що додасть 2130 місць для юних киян.

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.