Головна  →  Оголошення  →  7 липня 2017

Графік проведення щорічних обов’язкових медичних профілактичних оглядів учнів шкіл Оболонського району

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 8 грудня  2009  року  N  1318  "Про затвердження Порядку здійснення медичного обслуговування учнів загальноосвітніх навчальних   закладів", наказу МОЗ України №682 від 16.08.2010р. «Про удосконалення медичного обслуговування учнів загальноосвітніх навчальних закладів» та наказу ГУОЗ м. Києва №52 від 23.02.2011р. «Про організацію обов’язкових медичних проф. оглядів учнів загальноосвітніх навчальних закладів м. Києва» щороку проводяться профілактичні медичні огляди учнів району на базі Центрів Оболонського району.

Щодо вчасного проведення щорічних медичних оглядів школярів, то згідно пункту 14 спільного наказу МОЗ України та МОН України №518/674 від 20.07.2009р.

- За місяць до закінчення терміну перебування учня на спеціальній або підготовчій групі класний керівник письмово повідомляє учня та його батьків про необхідність проходження повторного медичного огляду з метою визначення групи для занять фізичною культурою.

Для того, щоб в липні, а особливо серпні  не створювати великих черг пропонуємо класним керівникам попереджувати батьків у квітні та травні про проходження профілактичних оглядів, коли в дитячих поліклініках в наявності усі вузькі фахівці і педіатри.

До послуг батьків з дітьми, які проходять профілактичний огляд щотижнево виділений четвер, як «День школяра», коли працюють усі наявні вузькі фахівці, проводиться ЕКГ, рентгенографія та лабораторне обстеження.

Який маршрут пацієнта?

-  якщо дитина повністю здорова і не перебуває на диспансерному обліку, вона відвідує тільки лікаря-педіатра і лише у декретовані терміни (11-15 та 17 років) оглядаються вузькими фахівцями.

- якщо дитина перебуває на диспансерному обліку згідно певного захворювання, вона обстежується у вузького фахівця, а потім обов’язково оглядається дільничним педіатром або підлітковим лікарем, який завершує оформлення довідки профілактичного огляду за формою №086-1/о, обов’язково вказавши групу з фізичного виховання для заповнення листка здоров’я та дату наступного огляду.

 

За інформацією РУОЗ

 

Перейти до спискуВерсiя для друку