КМДА Київська міська державна адміністрація


22 червня 2017

22 червня - День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні

22 червня - День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні

День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні відзначається щорічно 22 червня, у день, коли німецька армія вторглася на територію СРСР/УРСР.

22 червня 1941 року, попри таємну угоду про ненапад (пакт Молотова-Ріббентропа 1939 року) та тісну військово-економічну співпрацю між Німеччиною і СРСР, нацистська Німеччина атакувала радянські частини по всій лінії кордону від Балтійського до Чорного моря. Розпочалася німецько-радянська війна 1941-1945 років, як складова, але основна частина Другої світової війни. 

Друга світова війна - найкривавіший глобальний конфлікт, у ході якого загинуло, за різними оцінками, від 50 до 85 мільйонів людей. Упродовж 21 місяця цієї війни СРСР та Третій Рейх виступали як союзники, а від 22.06.1941р. вступили у військову конфронтацію, що увійшла в історію як німецько-радянська, або, у радянській історіографії, Велика Вітчизняна війна 1941–1945 років.

Сьогодні вже мало залишилося в живих тих, хто зі зброєю в руках захищав тоді нашу країну. З кожним роком їх невблаганно стає все менше і менше.

Вічна пам’ять загиблим. Честь і слава живим героям!

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.