Головна  →  Новини  →  11 травня 2017

В Оболонському районі відбулась урочиста церемонія підняття Державного Прапора України та Прапора Європейського Союзу

В Оболонському районі відбулась урочиста церемонія підняття Державного Прапора України та Прапора Європейського Союзу

Майже 70 років тому, в травні 1950 року, Франція, Західна Німеччина та Італія, а пізніше Нідерланди, Бельгія та Люксембург підписали угоду про створення наднаціональної європейської спільноти, яка об’єднала ряд країн і стала основою майбутнього Євросоюзу. З того часу, щорічно в травні місяці, відзначається свято Євросоюзу, до якого, на сьогодні, входять 28 країн, з більш як півмільярдним населенням Європи.

Сьогодні, в нашому районі, відбулась урочиста церемонія підняття Державного Прапора України та Прапора Європейського Союзу. В церемонії взяли участь представники районної влади, депутати Київської міської ради, родини Героїв Небесної Сотні, учасники АТО, громадськість Оболоні.

Захід відбувся з нагоди ухвалення Радою Міністрів ЄС рішення про скасування візових вимог для громадян України та відзначення Дня Європи.

Почесну місію підняття Державного Прапора України та Прапора Європейського Союзу виконали учасники АТО.

Перший заступник голови Оболонської райдержадміністрації Роман Лелюк привітав всіх зі святом та зачитав звернення голови району, який не зміг бути присутній на церемонії. «З часу проголошення Незалежності, стратегічною метою зовнішньої політики України стало приєднання до загальноєвропейської спільноти. А після подій Євромайдану, Парламент Європейського Союзу ухвалив рішення про те, що Україна має право стати повноправним членом Євросоюзу, особливо зараз, коли український народ захищає Європу від тиранії та тероризму, агресії та мілітаризму. Враховуючи, що на даний час в Україні проходить Європейське музичне свято Євробачення, коли Рада Європи приймає рішення про запровадження безвізового режиму для громадян України, коли, нарешті, відбувається інтеграція України до спільноти європейських держав, Президентом України ініційовано проведення в містах та містечках, в районних та адміністративних центрах Урочистої церемонії підняття Державного Прапора України та Прапора Європейського Союзу. Тому, сьогоднішня подія, безумовно стане важливим чинником консолідації українського суспільства, зміцнення державності та територіальної цілісності та буде справжнім початком розбудови сучасної європейської держави з гордою назвою Україна», - зокрема, йшлося у зверненні.

Також перед присутніми виступили: депутат Київської міської ради Володимир Старовойт, військовий комісар Оболонського районного у м. Києві військового комісаріату, полковник Збройних Сил України Вадим Слєпко, Інна Плеханова - мати героя Небесної сотні Олександра Плеханова, ректор Київської дитячої академії мистецтв, композитор, педагог, учений, Заслужений діяч мистецтв України, народний артист України, професор Михайло Чембержі, учень 11-А класу школи № 9, переможець всеукраїнських та міжнародних наукових конкурсів Євген Бутенко.

Також, під час заходу, відбулось нагородження учасників антитерористичної операції, мешканців Оболонського району, які повернулись із зони проведення бойових дій.

Створення Євросоюзу сприяло, як економічному, так і соціальному європейському розвитку. Підтримка миру та злагоди, благополуччя та добробуту, панування демократії та толерантності, людських цінностей та рівності було і залишається основним принципом в роботі європейських інститутів влади, урядових та неурядових організацій, органів правосуддя та фінансових установ.

Для запровадження безвізового режиму для українців залишились дві формальні процедури: законодавчий акт має підписати президент Європарламенту і представник ‎Мальти, яка зараз головує в ЄС, а потім його опублікують в офіційному журналі ЄС. Підписання відбудеться 17 травня.

Ми щиро дякуємо нашим європейським друзям за підтримку нашого народу у ці складні часи. Ми знаємо, що завдяки спільним зусиллям вистоїмо й переможемо!

Зі святом Вас! Слава Україні!

ПЕРЕГЛЯД ФОТО

Перейти до спискуВерсiя для друку