Головна  →  Новини  →  4 травня 2017

В Оболонському районі вшанували ветеранів Другої світової війни

В Оболонському районі вшанували ветеранів Другої світової війни

Ми свято шануємо пам'ять усіх,
Хто власним життям нашу юність зберіг,
Хто впав за свободу у грізну годину,
За землю священну, за Україну!

 

Все далі плинуть грізні роки Другої Світової війни, але не згасає пам'ять про тих, хто приніс на вівтар Великої Перемоги своє життя, хто поліг у боях заради щастя інших. Пам'ять - це не просто частина історії. Пам'ять – це наша совість, біль, наша гордість. Минають роки, відлітають у вічність… Багато часу минуло з тієї тривожної ночі, коли замовкли останні постріли гармат, прийшов мир, настала тиша, за яку заплачено ціною життя мільйонів людей. Для України Друга світова війна – національна трагедія.

Сьогодні, в Оболонському районі м.Києва відбулись урочистості з нагоди відзначення Дня пам’яті та примирення та 72-ї річниці з Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Розпочалися урочисті заходи з ритуалу пам'яті та мітингу біля меморіального комплексу на території Пуща-Водицького кладовища. Цього ранку, ветерани Другої світової війни разом з  представниками районної влади та учасниками заходу вшанували пам'ять тих, хто ціною власного життя дарували мирне сьогодення. 

Після цього, відбулось урочисте покладання квітів до пам’ятника воїнам Другої світової війни. Вітаючи ветеранів зі святом, голова району Олександр Цибульщак, зокрема, зазначив: «В ці дні ми відзначаємо величну дату в історії нашого народу. Кожен прожитий день все далі віддаляє нас від тих травневих подій, коли відлунали останні залпи найбільшої і найжорстокішої в історії людства війни, коли наша рідна земля була звільнена від фашистських загарбників. Але ми ніколи не забуваємо і ніколи не забудемо героїчний подвиг та невмирущі приклади мужності та патріотизму солдатів і офіцерів, самовідданої праці та незламної стійкості працівників тилу. Ми пам’ятаємо, якою страшною трагедією була для українців Друга світова війна, яка не оминула жодну українську родину. І по сьогодні, живе пам'ять про близьких та рідних, які воювали на передовій, які наближали час Перемоги. Нехай родинне тепло, мир і злагода, віра, надія та любов панують в кожній українській родині та на нашій благословенній українській землі. Щиро бажаю вам, дорогі ветерани, міцного здоров'я, довгих років життя, родинного затишку та благополуччя».

В цей день, слова вдячності та пошани ветеранам висловили військовий комісар Оболонського районного у м. Києві військового комісаріату, полковник Збройних Сил України Вадим Слєпко, голова громадської організації «Рада ветеранів Оболонського району м. Києва» Анатолій Ніфонтов.

Під час заходів присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять про тих, хто загинув на фронтах Другої Світової війни, хто віддав життя, щоб ми жили щасливо.

Ми пам'ятаємо, якою страшною трагедією для українців була Друга світова війна. Ми пам'ятаємо, що агресора зупинили спільними зусиллями об'єднані нації. Сьогодні, в нелегкий для України час, уже нове покоління українців з відчуттям власної гідності бореться за свої права і свободи, бореться і віддає своє життя за Україну, за її незалежність і цілісність, прагнучи жити за демократичними, правовими стандартами. Ми пам'ятаємо, що той, хто захищає свою землю, завжди Перемагає. Ця пам'ять робить нас сильнішими. Вона — запорука нашої Перемоги сьогодні.

Після офіційної урочистої частини ветеранів запросили до столу, де їх чекав святковий обід та «фронтові 100 грамів».

Доземний уклін і безмежна вдячність Вам, шановні ветерани! Бажаємо всім нам мирного неба над головою, єднання, віри у краще майбутнє.

 

ПЕРЕГЛЯД ФОТО

Перейти до спискуВерсiя для друку