КМДА Київська міська державна адміністрація


25 квітня 2017

В Оболонському районі вшанували пам’ять постраждалих внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС

В Оболонському районі вшанували пам’ять постраждалих внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС

Цими днями ми згадуємо найбільшу в світовій історії техногенну катастрофу, яка сталася тридцять один рік тому на Чорнобильській атомній електростанції. Усе далі в історію відходять ті жахливі місяці 1986 року, коли героїчними зусиллями вдалося приборкати вогнище безжальної радіації. Зараз ми все більше розуміємо, від якої страшної біди була врятована не тільки Україна, а й увесь світ.

Сьогодні, біля пам'ятного знаку жертвам Чорнобильської катастрофи в Оболонському районі м. Києва (вул. Малиновського, 6), з нагоди відзначення 31-х роковин Чорнобильської катастрофи відбувся мітинг-реквієм. На заході були присутній голова Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації Олександр Цибульщак, заступник голови Сергій Блохов, голова «Фонду інвалідів Чорнобиля Оболонського району  м. Києва» Леонід Соловей, ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС, представники депутатського корпусу, Оболонського РУ ГУ ДСНС України в м.Києві, громадськість.

Розпочався захід з виступу голови Оболонської райдержадміністрації, який висловив глибоку подяку учасникам ліквідації аварії та членам їх сімей. «31 рік віддаляє нас від трагічного 26 квітня 1986 року. Масштаби цієї трагедії були б незрівнянно більшими, якби не мужність і самопожертва сотень тисяч учасників ліквідації наслідків аварії. Усвідомлюючи всю складність ситуації, Ви, нехтуючи власною безпекою, ступили назустріч смертоносному лиху, щоб зберегти життя мільйонів людей. Пожежники Оболонського району одними з перших були відправлені на місце аварії. Саме наш район у дні страшного лиха прийняв та розмістив переселенців із Чорнобильської зони. Нехай залишиться в минулому й ніколи не повториться жах чорнобильської катастрофи. Низький Вам уклін за мужність, героїзм та силу духу, проявлені при подоланні наслідків аварії. Вічна вдячність живим і світла пам'ять загиблим!» - зазначив у своєму виступі Олександр Леонідович.

За самовідданість та високий професіоналізм, виявлені у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції, учасникам ліквідації аварії були вручені подяки від голови Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації та медалі «Ліквідатор наслідків ядерної катастрофи» від «Фонду інвалідів Чорнобиля Оболонського району м. Києва".

Зі словами вдячності та побажаннями звернулись до ліквідаторів голова "Фонду інвалідів Чорнобиля Оболонського району" Леонід Соловей та Заслужений діяч мистецтв України, кінорежисер Анатолій Вишневський.

Після урочистих промов присутні поклали квіти до пам’ятного знаку жертвам Чорнобильської катастрофи та вшанували пам'ять про людей, які ціною власного життя врятували життя мільйонів, хвилиною мовчання.  

Після закінчення офіційної частини для учасників мітингу був організований фуршет.

Захід супроводжував оркестр Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у м. Києві «Вогнеборець», керівник Кобзіст Олексій Володимирович.

 

ФОТОАЛЬБОМ

 

 

 

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.