КМДА Київська міська державна адміністрація


23 вересня 2013

У столиці відбулися урочистості з нагоди Дня партизанської слави

У столиці відбулися урочистості з нагоди Дня партизанської слави

За участю Прем'єр-міністра України Миколи Азарова, Голови Верховної ради Володимира Рибака та голови КМДА Олександра Попова у столичному парку Вічної Слави відбулося покладання квітів до могили Невідомого солдата. Також керівники держави та міста відкрили погруддя командирів партизанських загонів у роки Великої Вітчизняної війни – двічі Героїв Радянського Союзу Сидора Ковпака та Олексія Федорова на Алеї Слави.

Відкриття погрудь легендарних українських партизанських командирів відбулося з нагоди Дня партизанської слави, що відзначається в Україні 22 вересня, починаючи з 2001 року. В урочистостях також взяли участь ветерани та представники громадськості.

Довідково.

Створення Алеї Воїнської Слави розпочато з будівництва 14 пам'ятних бюстів та вхідної стели. Загалом передбачається встановлення 40 пам'ятних бюстів у складі пам'ятного комплексу. Вже встановлено бюсти Героям Радянського Союзу, легендарним льотчикам Івану Кожедубу, Григорію Береговому та Амет-Хану Султану.

Упродовж наступного року, до святкувань 70-ти річчя Великої Перемоги, планується установити бюсти генерал-полковника артилерії Василя Петрова, генерал-полковника танкових військ Андрія Кравченка, Маршала Радянського Союзу Петра Кошового, генерал-лейтенанта Семена Козака та ін. героїв.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.