КМДА Київська міська державна адміністрація


19 вересня 2013

У столиці презентували програму загальноміських заходів відзначення 70-річчя визволення міста Києва від фашистських загарбників

У столиці презентували програму загальноміських заходів відзначення 70-річчя визволення міста Києва від фашистських загарбників

З нагоди відзначення 70-ї річниці визволення Києва від фашистських загарбників у столиці відбудеться низка загальноміських заходів. Про стан підготовки міста до визначної дати говорили під час засідання Організаційного комітету щодо проведення загальноміських заходів з нагоди 70-ї річниці визволення міста Києва від фашистських загарбників під головуванням очільника міськдержадміністрації Олександра Попова.

«Відсьогодні залишається 50 днів до 70-ї річниці визволення Києва. Ми ставимо перед собою декілька основних завдань у підготовці святкових заходів. Передусім ми прагнемо згуртувати київську громаду довкола світлої пам’яті наших визволителів, водночас ми маємо дбати і берегти ветеранів – живих свідків і учасників тих подій. Ми розробили дуже насичену і цікаву програму і запрошуємо до участі у ній усіх киян», – зазначив Олександр Попов.

Він також зауважив, що з нагоди визначної дати та у рамках виконання соціальних ініціатив Президента України ветерани війни отримають адресну матеріальну допомогу.

Заходи з нагоди визволення Києва від фашистських загарбників у столиці розпочнуться наприкінці жовтня. Так, 25 жовтня у столиці стартує Всеукраїнська естафета пам’яті «Слава визволителям України». Цього ж дня відбудеться тематична зустріч Героїв Радянського Союзу, Героїв Соціалістичної праці – ветеранів Великої Вітчизняної війни 1941 – 1945 років присвячена 75-й річниці заснування звання Героя Соціалістичної праці

28 жовтня відбудеться Ритуал Пам’яті з покладанням вінків та квітів до могили Невідомого солдата з нагоди відзначення 69-ї річниці визволення України від фашистських загарбників.

30 жовтня у Київському міському шпиталі інвалідів Великої Вітчизняної війни та 31 жовтня у шпиталі «Печерський» на базі Головного військово-медичного центру МОУ «Головний військовий клінічний госпіталь» керівництво міста вітатиме ветеранів, які знаходяться на лікуванні у закладах.

Також 1 листопада у Музеї історії міста Києва відбудеться відкриття тематичної виставки «Війна, місто, люди...». Триватиме експозиція до 24 листопада. На території Деснянського району 3 листопада відбудеться військово-історична реконструкція битви «Даєш Київ! 1943-2013».

Крім того, 4 та 5 листопада столиця прийматиме зліт міст-героїв СНД у якому візьмуть участь 14 делегацій з міст-героїв і Брестської Фортеці. Заходи у рамках зльоту відбуватимуться у Київському міському Палаці ветеранів та у Меморіальному комплексі «Національний музей історії Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років».

4 листопада відбудеться урочистий прийом учасників бойових дій, ветеранського активу, гостей столиці за участю керівництва міста.

Безпосередньо 6 листопада у столиці за участю керівництва держави і міста відбудуться Ритуали Пам’яті з покладанням вінків та квітів до пам’ятника героям-танкістам, стели Перемоги, пам’ятника генералу армії М.Ватутіну, могили Невідомого солдата та запалення Вічного вогню у меморіальному комплексі «Національний музей історії Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років».

Для ветеранів війни та визволителів Києва у Національному палаці мистецтв «Україна» відбудеться урочистий концерт за участю зірок вітчизняної естради. Крім того, місто забезпечить транспортування гостей свята.

У рамках офіційних заходів з нагоди відзначення 70-річчя визволення Києва від фашистських загарбників Хрещатиком пройде військово-історична хода та парад духових оркестрів. Урочиста зустріч керівництва міста з учасниками делегацій з областей України, міст-героїв України, Росії та Білорусі. Також за участю делегацій міст-героїв на Дніпровській набережній, біляКолони Магдебурзького, права відбудеться ритуал спуску вінків на води Дніпра.

Завершиться святковий день стилізованою концертною програмою на Майдані Незалежності зі святковим феєрверком.

Крімтого, 7 листопада у с.Круглик Київської області відбудеться урочисте відкриття трьохповерхового артилерійського ДОТу-музею №152.

8 листопада у приміщенні Центрального будинку офіцерів Збройних Сил України для ветеранів відбудеться урочиста зустріч та концерт.

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.