КМДА Київська міська державна адміністрація


21 лютого 2017

В Оболонському районі вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні

В Оболонському районі вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні

Герой — це людина, яка знає, що є блага, дорожчі за життя; людина, яка присвятила своє життя служінню державі, себе одну — служінню багатьом.

Г. Лессінг

На шляху до незалежності український народ часто втрачав своїх найкращих синів і дочок. У цьому довгому списку за гарне майбутнє нашої держави стали і герої Небесної Сотні, заплативши надвисоку ціну — власне життя. Трагічні події, які відбулися на Майдані у серці України — Києві — взимку 2014 року, сколихнули людей з усього світу. Саме тоді, українці об'єдналися, щоб боротися за краще життя своїх дітей, друзів, батьків…

20 лютого в Україні відзначається День Героїв Небесної Сотні. Цей пам'ятний день встановлено указом Президента України Петра Порошенка від 11 лютого 2015 року з метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року — лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.

Сьогодні, 21 лютого, в Оболонському районі м. Києва відбувся захід з вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні. У заході взяли участь голова Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації Олександр Цибульщак, перший заступник голови Роман Лелюк, заступник голови Сергій Блохов, керівник апарату Петро Совенко, рідні та близькі загиблих, громадські активісти, учасники АТО, працівники районної адміністрації, мешканці району.

Присутні вшанували пам’ять про людей, що віддали свої життя за Україну під час Революції Гідності хвилиною мовчання, запалили лампадки та поклали квіти до пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні.

Вони загинули за честь, за волю, за право бути народом — джерелом влади у власній державі, за країну, в якій не страшно жити і народжувати дітей.

Ми повинні жити гідно, щоб Небесну Сотню нізащо, ніколи не забути.

Герої не вмирають! Вони завжди будуть в наших серцях!

Хай буде мир віднині і довіку!

Хай буде мир й замовкнуть війни злі.

І сльози щастя на своїх обличчях

Відчують всміхнені усюди матері.

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.