Головна  →  Новини  →  3 лютого 2017

Вчасно закрутив кран – заощадив гроші

Громадянська мережа ОПОРА продовжує розповідати тимчасово безробітнім особам, як зекономити ресурси та зберегти гроші у гаманці. 2 лютого у приміщенні Оболонського центру зайнятості відбулась інформаційна зустріч, присвячена енергоощадності в квартирі.

Представниця ОПОРИ Олеся Дзьоба поділилася з присутніми конкретними порадами, які вже зараз допоможуть скоротити кількість спожитої енергії та зменшити суми у платіжках втричі.

«Варто розпочати з найпростішого: закривати кран, вимикати світло та зачиняти двері. Взимку особливо актуально зберегти тепло. «Бабусин» метод у цьому допоможе, він полягає у перестановці: відсуньте громіздкі меблі від радіаторів, бо так вони обігрівають стіни, а не помешкання. Повішайте щільні штори на вікна та перевірте, чи немає шпарин або протягів. Накопичуйте сонячну енергію вдень і одягніться тепліше. Забудьте про тепловентилятори, вони найбільші пожирачі електроенергії», – переконує активістка ОПОРИ.

Також говорили про те, що ОСББ дає можливість працевлаштування, наприклад, головою об’єднання, бухгалтером або відповідальним за господарську частину.

«Якщо ви відчуваєте, що ініціативні, готові вирішувати проблеми будинку та покращувати його – створюйте ОСББ та управляйте ним», – наголосила пані Олеся.

Учасники зустрічі дізналися і про місцеві та державні програми компенсації частини вартості енергоефективних заходів. Крім того, вони висловили бажання повернути програму для приватних домогосподарств.

Наприкінці заходу учасники отримали інформаційні матеріали, які допоможуть краще зрозуміти основи управління власним житлом та способи заощадження ресурсів.

За додатковою інформацією звертайтесь:

Громадянська мережа ОПОРА

Олеся Дзьоба

тел.: +38 098 390 32 88

Вчасно закрутив кран – заощадив гроші

Перейти до спискуВерсiя для друку