КМДА Київська міська державна адміністрація


15 грудня 2016

«Відважний воїн» - проект для незламних духом!

В Україні презентували соціально-реабілітаційний проект для інвалідів АТО «Відважний воїн». Його реалізація відбулась у вигляді змагань серед 18 ветеранів-інвалідів АТО. Автором та засновником проекту є Михайло Ващенко, снайпер-розвідник 92-ї бригади 22 батальйону, який був в гостях  гімназії "Потенціал" в листопаді та запросив  на ці дружні змагання.

Не зважаючи на те, що це була неділя, учні гімназії вирішили підтримати бійців своєю присутністю на цьому проекті та відчути енергію, яка підсилює бажання жити, боротися та перемагати. Учні були в гарному настрої, налаштовані на надзвичайне дійство, здивовані від того, як люди з серйозними травмами, без кінцівок виконують складні фізичні вправи, які не кожна здорова людина зможе виконати. "Для швидкого відновлення - саме кросфіт підходить для таких бійців, як ми. Якщо без кінцівок, контузія", - боєць батальйону "Айдар" ЗСУ (2014-2015) Костянтин Фішер.

Перед початком змагань судді, серед яких були такі всесвітньовідомі люди, як Василь Вірастюк - володар титулів «Найсильніша людина світу» 2004 та почесний президент Федерації стронгмену України, Сергій Ємельянов - золотий медаліст та рекордсмен у веслуванні на каное (параолімпіада, Ріо 2016) хотіли виявити критерії, за якими розподілили би категорії. Але, подивившись змагання, вони прийшли до висновку, що цих людей неможливо оцінити по якимось критеріям.

Учасники проекту «Відважний воїн» - справжні герої, які своїм прикладом дають зрозуміти, що ніякі травми не можуть покалічити душу та зламати характер справжнього українця. Завдяки цьому проекту та спорту бійці АТО адаптуються до мирного життя та повертаються до повноцінного існування, надихаючи своїм прикладом побратимів та підростаюче покоління українців.

Колектив та учні гімназії «Потенціал» передають величезне «спасибі» Михайлові Ващенку та всім бійцям АТО, що не здаються, і готові їх підтримувати всіма силами та любов'ю.

 

За інформацією управління освіти

 

img_6284
img_6292
img_6303
img_6304
img_6312
img_6317

 

 

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.