Головна  →  Новини  →  14 вересня 2013

В СШ № 20 Оболонського району ведеться системна робота «За здоровий спосіб життя»

В СШ № 20 Оболонського району ведеться системна робота «За здоровий спосіб життя»

Навчальні заклади Оболонського району залучають учнів  до здорового способу життя та спорту, фактично, весь навчальний рік. У  спеціалізованій школі з поглибленим вивченням французької мови №20 є декілька гуртків, робота яких спрямована на підтримку здорового способу життя учнів.

Учні гуртка «Я і здоровий спосіб життя» 8 вересня 2013 року на НСК «Олімпійському» брали участь у фестивалі спорту, гри і здоров'я, де зайняли певну кількість 2-х і 3-х місць. Вони співпрацюють з громадськими організаціями, такими, як «Mangup» та «Плай». На разі готуються до участі у «Юнь Києва запрошує», що в свою чергу займається пропагуванням здорового способу життя.

Гурток «Фабрика здоров'я», яким керує вчитель біології Мухаммед Евелина Леонідівна, постійно проводить акції по залученню дітей до здорового способу життя,  ознайомленню дітей з певними хворобами, такими як діабет, СНІД, нікотинова залежність. Зараз йде підготовка до проведення заходу «День Серця» - ознайомлення учнів з хворобами серця та їх профілактикою.

Завуч школи, Лариса Олександрівна Якименко, розповіла про  заплановані «Веселі старти» та туристичний похід: «Кожні вихідні ми кудись йдемо - не сидимо на місці. Діти і здоров'я - це найголовніше, що в нас є. Завдання вчителів нашої школи -  убегерти учнів від шкідливих звичок та навпаки виробити звичку вести здоровий спосіб життя».

Туристичний похід вже є традиційним для учнів старших класів, а для молодших проводять традиційні естафети - «Веселі старти».

Роботу з молодшими учнями проводить також і самоврядування школи. Вони влаштовують самостійно проводять заходи, пов'язані з «Правилами техніки безпеки» - це наче фізкультхвилинка на перерві, із вивченням правил техніки безпеки.

Кожного року проводиться екскурсія до пожежної частини, як повідомляє Лариса Олександрівна Якименко: «Ми в системі виходимо з учнями до Пожежної частини №25 Оболонського району, задля ознайомлення діток з таким важливим підрозділом».

Щодо спорту, то в 20-й школі заплановано проведення змагання з Шкіряного м'яча та легкої атлетики.

Екскурсія ж на стадіон «Динамо» є щорічною для учнів. Школа співпрацюює з олімпійським комітетом, і навіть має навчальну літературу на олімпійську тематику.  «Олімпійський путівник» - література для 1-8 класів та книга «Основи фізичної культури»- для усіх вікових категорій.

Викладач фізкультур Едуард Єфимович розповідає: «Співпрацюємо також з Національним університетом фізичного виховання, і з Університетом Бориса Грінченка, та Університетом імені М.П.Драгоманова, їх студенти у нас проходять щорічну практику».

Усі заходи проходять під керівництвом директора школи Ольги Данилівни Руденко, яка сама береучасть у спортивних змаганнях: «На першому місці у  нас - здоров'я і виховання любові до спорту».

 

_dsc0356

_dsc0368

_dsc0357

_dsc0378

_dsc0389

_dsc0398

_dsc0405

_dsc0351

_dsc0355

_dsc0353

 

Перейти до спискуВерсiя для друку